Două avioane, la un pas să se ciocnească în aer. Imaginile terifiante au fost făcute publice

Două avioane, la un pas să se ciocnească în aer. Imagini aeriene terifiante arată momentul în care un avion Cessna cu un singur motor a fost la un pas de a se ciocni în aer cu un avion de pasageri Delta Boeing 757, deasupra Aeroportului Internațional Orlando.

06 sept. 2022, 17:18
Două avioane, la un pas să se ciocnească în aer. Imaginile terifiante au fost făcute publice
Două avioane, la un pas să se ciocnească în aer

Două avioane, la un pas să se ciocnească în aer. Incidentul a avut loc luna trecută, înainte de un weekend aglomerat, de Ziua Muncii, aeronava Cessna trezindu-se la aproximativ 500 de metri distanță de avionul jumbo plin, care decolase de pe Orlando International.

Citeşte şi: Avion prăbuşit în Marea Baltică, toţi pasagerii au murit. NATO a ridicat avioanele de luptă de la sol

Două avioane, la un pas să se ciocnească în aer

Videoclipul, filmat din interiorul Cessna, arată reacția admirabilă a pilotului, care a luat o decizie rapidă și inspirată, înălțându-se peste aeronava care urca rapid și evitând astfel o coliziune dramatică.

Știam că nu pare să fie bine, așa că am urcat cât am putut de abrupt”, a declarat ulterior malik Clarke, pilotul din avionul Cessna, o anchetă a autorităților aeriene americane fiind acum în plină desfășurare.

Cu cât a crescut preţul biletelor de avion în această vară

În perioada vacanţelor din acest an, un număr mare de români au reînceput să călătorească, compensând astfel pentru perioada din timpul pandemiei. Cei mai mulţi dintre turiştii români au mers în vacanţă în cuplu, petrecând în medie opt zile în afara ţării.

În perioada vacanţei, preţul mediu al unui bilet de avion dus-întors a fost de 212 de euro, în creştere cu 15% faţă de vacanţa de anul trecut. Perioada dintre cumpărarea biletelor de avion şi data călătoriei a fost de aproximativ 39 de zile faţă de 29 de zile anul trecut”, arată cercetarea.

În vacanţa din acest an, românii au decis să recupereze când vine vorba de călătorii, căutând şi rezervând în mod activ excursii în ţările mediteraneene.