Două decese îndoliază medicina românească: „O inimă bună a încetat să mai bată”

Este doliu in lumea medicala. Unul dintre cei mai respectati doctori din Romania, medicul Marinela Ecea, a încetat din viață.

10 iun. 2022, 06:23
Două decese îndoliază medicina românească: „O inimă bună a încetat să mai bată”

Medicul Marinela Ecea a decedat. Aceasta lucra la Aria Clinic, fiind specializată în medicina muncii. Colegii ei îi transmit acum ultimele gânduri. Tot joi a murit Dan Ciubotariu, fost Decan al Facultății de Farmacie din Timișoara.
Într-un mesaj pe Facebook, unde a fost postat anunțul trist, colegii o descriu ca fiind un om minunat și un medic cu suflet mare. Mesajul este unul emoționant și arată legătura dintre medic și colegii ei.

Doliu în lumea avocaturii! A murit unul dintre cei mai cunoscuți și respectați avocați, după o carieră de 44 de ani

„Anunțăm cu multă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a colegei noastre, doamna Dr. Marinela Ecea. O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet mare s-a ridicat la cer lăsând în urmă amintirea unui om minunat, a unui medic desăvârșit, care va rămâne mereu în gândurile noastre. Ne va lipsi mult Marinela, omul cald și echilibrat, colega adevărată, mereu un sprijin pentru noi toți, prietena cu zâmbet blând și vorbe bune. Sincere condoleanțe familiei. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, au scris aceștia pe pagina de Facebook a instituției.

Doliu în Biserica Ortodoxă Română! Unul dintre cei mai iubiţi duhovnici a trecut în veşnicie
A murit Dan Ciubotariu, fost Decan al Facultății de Farmacie din Timișoara
Profesorul univ. dr. Dan Ciubotariu, fost Decan al Facultății de Farmacie din Timișoara și mentor în domeniul chimiei organice, a murit la 73 de ani.

Profesorul univ. dr. Dan Ciubotariu, cunoscut pe plan național pentru implicarea sa în domeniul chimiei organice, a murit miercuri, 8 iunie. Avea 73 de ani.

Un adevărat vizionar, acesta a anticipat că viitorul industriei farmaceutice stă în predicția pe calculator a moleculelor active și că structura chimică este în relație directă cu funcționalitatea.

Născut în aprilie 1949, Dan Ciubotariu a urmat cursurile Facultății de Chimie Industrială din cadrul Institutului Politehnic „Traian Vuia” Timișoara, unde a obținut diploma de inginer în specialitatea Tehnologia Substanțelor Organice. Ulterior, a obținut o diplomă de analist-programator, de la Facultatea de Calculatoare din cadrul aceleiași universități. A urmat doctoratul în științe chimice, la Facultatea de Tehnologie Chimică a Institutului Politehnic din București.

La Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara, disciplina de Chimie Organică a fost instituită din anul universitar 1992/1993, având la acea vreme un singur cadru didactic asociat, pe conf. dr. ing. Dan Ciubotariu. Acesta a pus bazele disciplinei în sine, contribuind în mod esențial la înființarea Facultății de Farmacie.

În perioada 2000-2004, Dan Ciubotariu a ocupat funcția de Decan al Facultății de Farmacie.