Două fete „s-au rugat pentru încă un cutremur” în Turcia, într-un LIVE. Au fost reținute de poliție

Două fete "s-au rugat pentru încă un cutremur" în Turcia, într-un LIVE, pe rețelele de socializare. Peste 13 milioane de oameni sunt afectați în Turcia, într-o zonă care se întinde pe aproximativ 450 km de la est la vest și pe 300 km de la nord la sud.

09 feb. 2023, 21:42
Două fete „s-au rugat pentru încă un cutremur” în Turcia, într-un LIVE. Au fost reținute de poliție
Două fete "s-au rugat pentru încă un cutremur" în Turcia

Două fete „s-au rugat pentru încă un cutremur” în Turcia. Bilanțul cutremurelor din Turcia și Siria a depășit 12.000 de morți și, pe măsură ce trece timpul, este de așteptat să crească. 6.000 de clădiri s-ar fi prăbușit doar în Turcia, iar șansele celor prinși sub dărâmături scad de la o oră la altă. Continuă căutările și misiunile de salvare contracronometru.

Două fete „s-au rugat pentru încă un cutremur” în Turcia

În timp ce operațiunile de salvare a victimelor seismelor de 7,7 și 7,6 grade sunt în desfășurare, două tinere din Ankara, în vârstă de 17, respectiv 21 de ani, au făcut o transmisie live pe conturile lor de pe rețelele de socializare în timpul căreia au spus „Doamne, trimite încă un cutremur în țara asta. Sper să fie încă un cutremur, să doboare locul asta la pământ„.

O anchetă a fost lansată după reacțiile utilizatorilor de internet la mesajul celor două tinere. Ele au fost reținute de către poliția din Ankara.

Citește și: Rareş şi câinele Max au plecat în Turcia să salveze oameni de sub dărâmături. Rareş este pompier şi merge în zona de calamitate în timpul liber GALERIE FOTO

O româncă face dezvăluiri cutremurătoare

O româncă face mărturisiri cutremurătoarea despre noaptea în care a avut loc seismul. Aceasta spune că totul a părut o eternitate, mai ales că ea locuia la etajul 12.

Părea că nu se mai termină. A durat foarte mult, 90 de secunde, ceea ce este o eternitate! Și pentru că noi suntem la etajul 12, l-am simțit foarte tare, parca erai în barcă și te luau valurile… Ne țineam noi de pereți, pentru că nu puteam să stăm în picioare, începuse să cadă tencuiala… În final s-a terminat, dar nu știam ce să facem… Întrucât stăm la etajul 12, trebuia să ieșim afară, pentru că poate că ne prindea pe scări, poate că scările se dărâmaseră. Nu știam care este situația afară.

Am stat o oră în casă, am zis să stăm, să ne îmbrăcăm. Am putut să ne îmbrăcăm, să ne luăm câteva lucruri. Ne uitam afară, toată lumea fugea spre mașini, ploua îngrozitor. Am stat în hol, sub prag m-am uitat să nu fie aer condiționat, să nu ne cadă în cap, și am așteptat să se termine.

Blocul nou, de 6 ani, cu o construcție bună, din oțel, dar pentru că am stat la etaj ridicat, l-am simțit foarte puternic. Blocul are 28 de etaje. La etajele superioare este dezastru”, a povestit românca, potrivit Antena 3 CNN.