Două fiice nelegitime ale lui Nelson Mandela cer să fie recunoscute în testamentul acestuia

Două presupuse fiice nelegitime ale lui Nelson Mandela au întreprins acţiuni legale pentru a li se recunoaşte, în testamentul lăsat de fostul lider sud-african, relaţia de fudenie cu fostul preşedinte al Africii de Sud.

RomaniaTV.net
12 feb. 2014, 13:47

Onica Mothoa şi Mpho Poole au asigurat că sunt rod al relaţiilor extraconjugale ale lui Mandela în timpul căsătoriei cu prima lui soţie, Evelyn Mase. Avocaţii celor două femei au sesizat deja justiţia pentru a stopa executarea testamentului lui Mandela, care a fost făcut public săptămâna trecută, şi în care cele două tinere nu sunt menţionate.

Această informaţie a fost confirmată în cadrul unui program al televiziunii sud-africane de către avocatul Michael Katz, unul dintre administratorii testamentului, la care au apelat cele două tinere – Mothoa şi Poole. Katz a dat asigurări că cele două femei nu vor decât să le fie recunoscute numele în textul testamentar şi că nu au nicio pretenţie financiară. Avocatul a precizat că se va reuni cu ceilalţi executanţi testamentari ai lui Mandela pentru a dezbate această revendicare, informează agenţia locală de ştiri Sapa, citată miercuri de ziarul ABC, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Cât de BOGAT a fost NELSON MANDELA şi cât a fost de GENEROS cu RUDELE sale

Averea lui Nelson Mandela este estimată la 46 de milioane de ranzi (peste 3 milioane de euro) şi va fi împărţită, conform ultimei sale dorinţe, între membri ai familiei, angajaţi ai săi, instituţiile de educaţie prin care a trecut şi partidului din care a făcut parte, Congresul Naţional African (CNA).

Rudele celor două femei au explicat în popularul program de reportaje al televiziunii sud-africane „Carte Blanche” că au încercat amândouă să ia legătura cu Mandela pentru ca el să-şi recunoască paternitatea, lucru pe care din păcate nu l-au reuşit.

Un reprezentant legal al familiilor a declarat programului difuzat în 9 februarie că preconizează să ceară o probă de ADN a lui Mandela pentru a o compara cu cele ale presupuselor sale fiice născute în afara căsătoriilor sale. Mai multe informaţii apărute în presa sud-africană au consemnat în ultimii ani revendicările celor două femei, cărora nu li s-a permis să-l viziteze pe Mandela la spital în timpul convalescenţei sale şi nici să asiste anul trecut la funeraliile lui.

Nelson Mandela a murit la 5 decembrie la vârsta de 95 de ani după o lungă spitalizare ca urmare a problemelor sale respiratorii. Mandela a fost căsătorit de trei ori şi are trei fiice recunoscute cu văduva sa, Graça Machel, şi a doua lui soţie, Winnie Madikizela-Mandela.