Două focare de hepatită în Vaslui. 10 cazuri au fost confirmate

Două focare de hepatită virală de tip A au fost înregistrate în comuna vasluiană Dragomireşti, după ce autorităţile sanitare au confirmat, pe baza analizelor de laborator, zece cazuri de boală, din care opt la copii.

RomaniaTV.net
05 oct. 2012, 17:30
Două focare de hepatită în Vaslui. 10 cazuri au fost confirmate

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a declanşat o anchetă epidemiologică în comuna Dragomireşti, unde au fost confirmate două focare de hepatită de tip A, cu un număr de zece persoane care au luat virusul, majoritatea fiind copii sub 14 ani.

Pe lângă izolarea la domiciliu a persoanelor bolnave, autorităţile sanitare au luat măsura vaccinării tuturor celor care au venit în contact cu persoanele depistate cu virusul hepatic. „Până la această dată, au fost vaccinaţi opt adulţi din familiile celor bolnavi, precum şi 95 de copii atât din mediul familial, cât şi din colectivităţi. Sperăm ca evoluţia focarelor să fi fost stopată, medicul de familie din comună fiind cel care supraveghează şi face zilnic triajul epidemiologic în rândul populaţiei”, a declarat, vineri, directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Autorităţile sanitare vasluiene nu au reuşit să stabilească în ce condiţii şi, mai ales, care a fost sursa apariţiei focarelor de hepatită în localităţile Dragomireşti şi Semenea, chiar dacă, în urma analizelor de laborator, au fost depistate două fântâni cu încărcătură bacteriologică peste limitele normale.