Două gemene, asistente medicale, au murit la trei zile una de cealaltă, din cauza COVID-19: Au venit împreună şi pleacă împreună

Două gemene în vârstă de 37 de ani, asistente medicale în Marea Britanie, au decedat din cauza coronavirusului, la trei zile distanță una de cealaltă, conform BBC.

RomaniaTV.net
25 apr. 2020, 07:32
Două gemene, asistente medicale, au murit la trei zile una de cealaltă, din cauza COVID-19: Au venit împreună şi pleacă împreună

Katy Davis, asistentă la pediatrie, a decedat marți la spitalul din Southampton, iar sora sa, Emma, fostă asistentă medicală și ea, a decedat vineri, în acelaşi spital. Ambele fiind infectate cu coronavirus.

Citește și: Coronavirus în Marea Britanie – Alte 684 de decese; aproape 20.000 de victime în total

„Întotdeauna au spus că au venit împreună pe lume şi vor pleca împreună. Nu există cuvinte pentru a descrie cât de speciale erau. Tot ceea ce au vrut să facă a fost să ajute alți oameni. Încă de când erau mici se jucau cu păpușile prefăcându-se că sunt medici. Le-au dat totul pacienților de care au avut grijă, erau oameni excepţionali”, a declarat pentru BBC Zoe, sora mai mică a celor două gemene.

Katy lucra la Spitalul de Copii din Southampton și a fost confirmată cu coronavirus la internarea în spital. Colegii săi au descris-o ca o asistentă dedicată și pasionată.

„Colegii au descris-o drept o asistentă dedicată, care a avut timp pentru toată lumea și care a împărtăşit din cunoştinţele ei pentru a se asigura că pacienţii primesc grija de care au nevoie”, a transmis printr-un comunicat de presă Colegiul Regal al asistentelor medicale.
 
Sora sa, Emma Davis a lucrat în același spital cu Katy timp de nouă ani, până în anul 2013. Emma a fost descrisă drept o asistentă excelentă, calmă, veselă și un bun conducător, a spus un fost coleg al celor două surori.

De la începutul pandemiei de coronavirus, în Marea Britanie au murit 50 de asistente medicale din cauza COVID-19.