Două lanțuri de supermarketuri renumite, la ”cuțite”, după ce au redus prețurile la votcă și gogoși. Confruntarea dintre magazine a iscat discuții amuzante în mediul online

Giganții polonezi Biedronka și Lidl duc un război al prețurilor, de care oamenii s-au amuzat teribil. De la afirmații false de publicitate, până la reduceri mari la vodcă și gogoși, această rivalitatea ridică îngrijorări cu privire la limitele legale. Iată toate detaliile.

01 mart. 2024, 17:55
Două lanțuri de supermarketuri renumite, la ”cuțite”, după ce au redus prețurile la votcă și gogoși. Confruntarea dintre magazine a iscat discuții amuzante în mediul online
Alimentul considerat prima sursă de cancer. Este extrem de periculos, deşi se vinde în orice supermarket

Giganții polonezi Biedronka și Lidl duc un război al prețurilor, de care oamenii s-au amuzat teribil. De la afirmații false de publicitate, până la reduceri mari la vodcă și gogoși, această rivalitatea ridică îngrijorări cu privire la limitele legale.

Citește și Angajări Lidl 2024. Salarii de 6.850 de lei, plus tichete de masă, sporuri şi prime de Paşte

Biedronka și Lidl sunt într-un război la cuțite, mai exact, un război al prețurilor, care a ajuns la cote maxime. Acum pare ca o bătălie legală și promoțională care a captivat națiunea poloneză.

În urma unei decizii judecătorești de a interzice materialele publicitare de la Biedronka pentru că a pretins în mod fals că sunt mai ieftine decât Lidl, în 2022, rivalitatea s-a intensificat, atrăgând atenția cetățenilor și stârnind îngrijorări cu privire la limitele legale și etice în concurența cu amănuntul.

Astfel, după ce Lidl a acuzat Biedronka de prețuri neconfirmate, a intervenit un tribunal districtual din Varșovia, care a adus la interzicerea reclamelor supermarketului Biedronka, iar această mișcare legală a stârnit un interes public răspândit, care s-a manifestat prin neumărate discuții pe rețelele sociale și multe meme-uri.

Situația a luat amploare în momentul în care ambele supermarketuri au redus prețurile la vodcă, determinând controlul pentru posibila încălcare a legilor privind prețurile alcoolului.

Vodca și gogoșile, cumpărate de polonezi la prețuri infime

Apoi, autoritatea poloneză pentru protecția consumatorilor, UOKiK, examinează aceste promoții, indicând potențiale repercursiuni legale pentru giganții comerțului cu amănuntul.

Astfel că, rivalitatea a ajuns la apogeu, ambele lanțuri lansând campanii de marketing și reduceri de preț, în special pentru articolele populare și consumate, cum ar fi gogoșile și vodca, toate pentru a se ”bate” în cele mai mari reduceri la aceste produse.

Chiar dacă pe rețelele sociale meme-urile au luat amploare, au apărut preocupări cu privire la sustenabilitatea unor astfel de confrunmtări ale prețurilor și impactul acestora asupra pieței și a standardelor legale.

Astfel, extinderea războiului prețurilor la vânzările de alcool, în special vodcă, a atras critici și control juridic. Cu prețurile care scad sub costurile de producție și cu cerințele privind accizele, situația a alarmat autoritățile, dar și cetățenii.

Citește și Primăvara începe cu oferte de neratat la Lidl. Cinci produse care îți vor transforma grădina într-un colț de Rai

Promoțiile arată practic că pot fi încălcate legile împotriva promovării alcoolului.

De altfel, se profilează acțiuni legale pentru Biedronka și Lidl, potrivit BNNBreaking.com.