Două maşini de lux CLONATE, descoperite în portul Constanţa

Două maşini de lux clonate au fost depistate în portul Constanţa. Autoturismele erau furate din tări vest europene şi apoi înmatriculate în Ucraina după modelul altor autoturisme.

RomaniaTV.net
22 apr. 2012, 08:01

La data de 20 aprilie, ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, Direcţia Judeţeană Constanţa, au identificat un container în Portul Constanţa Sud Agigea, în care se aflau două autoturisme de lux înmatriculate în Ucraina.

Din cercetările efectuate de poliţişti, s-a stabilit că acestea au fost aduse pe roţi din această ţară şi introduse în România prin punctul de trecere a frontierei cu Republica Moldova, P.V.Oancea, de către un cetăţean rus şi doi moldoveni, totodată stabilindu-se şi faptul că autoturismele cu aceste date de identificare şi caracteristici tehnice nu au părăsit niciodată teritoriul ucrainean şi în prezent circulă pe străzile din Kiev.

Autoturismele erau sustrase din ţări vest-europene şi repuse în circulaţie prin sistemul „clonă”.

Din investigaţii s-a stabilit că în decursul anilor 2010-2011, membii grupului au mai adus cinci astfel de autoturisme în ţară, prin acelaşi procedeu.

Grupul infracţional organizat este constituit din trei cetăţeni ucrainieni, doi moldoveni şi un cetăţean rus. Cele două autoturisme identificate au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.