Două microbuze cu elevi au rămas blocate în zăpadă din cauza viscolului, în Dolj şi Vaslui

Un microbuz şcolar cu 20 de elevi a rămas blocat în zăpadă, marţi după-amiază, pe un drum comunal din Vaslui. Autorităţile locale şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui au intervenit pentru ca maşina să ajungă la destinaţie. Un alt microbuz, cu 12 copii din localitatea doljeană Sălcuţa, a rămas înzăpezit, marţi după-amiază, între pădurea Tencănău şi satul Mârza, din judeţul Dolj, din cauza viscolului.

RomaniaTV.net
12 dec. 2012, 14:53
Două microbuze cu elevi au rămas blocate în zăpadă din cauza viscolului, în Dolj şi Vaslui

Potrivit ISU Vaslui, microbuzul şcolar a rămas blocat din cauza sulurilor de zăpadă formate pe şosea, în urma viscolului puternic care afectează judeţul Vaslui, potrivit Mediafax. Toţi copiii din microbuz sunt în siguranţă.

„În momentul de faţă, ne aflăm la aproximativ 20 de kilometri de localitatea Ghergheleu şi, pentru a înainta pe şosea, folosim un buldoexcavator pus la dispoziţie de către autorităţile din comuna Codăieşti. Cred că în aproximativ o oră şi jumătate vorm reuşi să ducem elevii acasă, la Ghergheleu”, a declarat inspectorul şef al ISU Vaslui, Neculai Olaru.

Cei 20 de elevi fac zilnic naveta din Ghergheleu la şcoala gimnazială din Codăieşti, aceştia fiind transportaţi cu microbuzul şcolar al primăriei din comună.

Microbuzul cu 12 elevi, care rămăsese înzăpezit miercuri după-amiază, între pădurea Tencănău şi satul Mârza din judeţul Dolj, a fost scos din zăpadă cu ajutorul unui tractor. Copiii, care au stat mai mult de două ore în autovehicul, au ajuns acasă în stare bună.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Dolj, microbuzul a fost scos din zăpadă înainte de lăsarea întunericului, după ce în zonă au fost trimise mai multe utilaje de deszăpezire, dar şi un tractor.

Cei 12 elevi din localitatea doljeană Sălcuţa au stat mai mult de două ore în autovehicul, însă s-au putut încălzi întrucât microbuzul a avut suficient combustibil. În zona unde microbuzul a rămas înzăpezit, troienele au atins chiar şi un metru înălţime, intervenţia utilajelor fiind dificilă.

Tot din cauza viscolului, reprezentanţii Prefecturii Dolj au luat decizia de a închide, pentru traficul greu, rutele Craiova – Calafat şi Craiova – Băileşti.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri o informare de ger şi intensificări de vânt valabilă în intervalul 12 decembrie, ora 13.00 – 15 decembrie, ora 10.00.