Două nave rusești de război, surprinse în Marea Neagră lângă o platformă de gaz a României

Două nave de război rusești au fost surprinse patrulând în zona unor platforme offshore pentru extracția gazului metan, foarte aproape de ţărmul românesc.

18 iun. 2022, 22:39
Două nave rusești de război, surprinse în Marea Neagră lângă o platformă de gaz a României

Două nave rusești de război au fost surprinse lângă o platformă de gaz a României din Marea Neagră. Este vorba despre două nave de patrulare din clasa „Vasily Bykov”, nave rapide, puternic înarmate, iar imaginile au fost surprinse pe 13 iunie. Fotografiile au fost realizate de angajați ai platformelor Ana și Uranus, din largul Mării Negre.

Imaginile au fost obținute și postate pe Twitter de jurnalistul român Sorin Melenciuc, potrivit ziare.com.

Citeşte şi: Putin nu dă niciun pas înapoi: „Operaţiunea militară specială îşi va atinge negreşit toate obiectivele. Blitzkriegul împotriva economiei Rusiei a eşuat”

E posibil să fie o misiune „legată de blocada porturilor ucrainene de la Marea Neagră”, spune analistul militar H I Sutton, care a redistribuit imaginile.

Citeşte şi: Boris Johnson, a doua oară în Kiev. Premierul britanic i-a făcut o vizită surpriză prietenului Zelenski

 

Între timp, luptele continuă în Ucraina. Ruşii mobilizează un număr mare de trupe din alte zone de luptă la Severodoneţk, pentru a încerca să obţină controlul total asupra acestui oraș-cheie de pe linia frontului din est, a declarat sâmbătă guvernatorul regiunii Lugansk, Serhiy Gaidai.

Iar Ucraina intenţionează să reia negocierile de pace cu Rusia până la sfârşitul lui august. Ucraina se va afla atunci într-o poziţie mai bună pentru a negocia, a afirmat sâmbătă negociatorul-şef al Kievului, David Arahamia, într-un interviu pentru postul Voice of America.

Forţele militare ucrainene vor întreprinde operaţiuni de contraatac în diferite locuri, a declarat Arahamia, fără a oferi mai multe detalii.