Două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în România. Numărul persoanelor infectate a ajuns la 17

Potrivit România TV, două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate luni în România. Numărul total ajunge astfel la 17, dintre care 5 pacienți au fost declarați vindecați și externați din spital.

RomaniaTV.net
09 mart. 2020, 17:17
Două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în România. Numărul persoanelor infectate a ajuns la 17

UPDATE: Femeia în vârstă de 73 de ani va fi transferată, luni seară, la Spitalul „Matei Balş” din Capitală. Bărbatul de 60 de ani primeşte deja tratament la spitalul din Bucureşti. Starea lor de sănătate este în acest moment una bună. 

Conform primelor informaţii, este vorba despre o femeie de 73 de ani din Buzău și un bărbat de 60 de ani din București, care au fost testate pozitiv cu coronavirus. Astfel, numărul de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României a ajuns la 17.

Va fi demarată o anchetă epidemiologică pentru a fi stabiliți contacții celor două persoane.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 27 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală, scăderea față de ultima statistică fiind datorată ieșirii din izolare a unui număr însemnat de persoane ca urmare a împlinirii a 14 zile de la luarea acestei măsuri.

Premierul Ludovic Orban a declarat, în deschiderea ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, că este de părere că „dacă există cel mai mic risc” va trebui să fie „suspendată activitatea în învățământul preuniversitar”. 

Citeşte şi: Coronavirus: Medicul Alexandru Rafila: „Sigur, nu poţi interzice accesul la cumpărături, dar ar trebui limitat programul mall-urilor”

Potrivit surse G4Media.ro, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a decis luni închiderea tuturor școlilor din România vreme de o săptămână, începând de miercuri, 11 martie, cu posibilitatea de prelungire a măsurii. 

Decizia vine după ce secretarul de stat Raed Arafat a propus astăzi oficial închiderea școlilor și grădinițelor începând de mâine, 10.03.2020, și până la data de 21.04.2020, precum și declararea stării de alertă.

Citeşte şi: E oficial! Şcolile se vor închide! Orban s-a răzgândit: „Dacă există cel mai mic risc va trebui să suspendăm activitatea în învăţământ”

Tot luni, premierul în exerciţiu, Ludovic Orban, a avertizat, luni că orice cetăţean român va fi băgat direct în carantină dacă va refuza să declare de unde a plecat, în situaţia în care se întorc din ţările afectate de coronavirus.