Ludovic Orban, despre coronavirus: „Dacă un român refuză să declare de unde a plecat, e băgat direct în carantină”

Premierul în exerciţiu, Ludovic Orban, a avertizat, luni că orice cetăţean român va fi băgat direct în carantină dacă va refuza să declare de unde a plecat, în situaţia în care se întorc din ţările afectate de coronavirus. 

RomaniaTV.net
09 mart. 2020, 12:16
Ludovic Orban, despre coronavirus: „Dacă un român refuză să declare de unde a plecat, e băgat direct în carantină”

„Am luat decizia clară: dacă un cetățean român refuză să declare de unde a plecat și refuză să prezinte documentele de identificare, îi băgăm direct în carantină”, a spus premierul Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal.

Întrebat despre modalitatea de depistarea a infecţiei, Ludovic Orban a explicat că „tehnic încă nu se poate diagnostica rapid și nu se pot face auto-teste”

„Există nişte substanţe, dar au cam 50 la sută rată de eroare în ceea ce priveşte rata de diagnosticare”, a explicat premierul.

Ludovic Orban a amintit că a participat astăzi la o videoconferinţă cu mai mulţi premieri în care a discutat despre metodele de diagnosticare rapidă a coronavirusului.

Citeşte şi: Ludovic Orban, videoconferinţă cu mai mulţi premieri despre coronavirus

„Realitatea e că azi, din momentul prelevării probelor e o perioadă până la diagnostic de trei ore, plus transportul de circa o oră și jumătate. Premierul israelian a arătat că e o preocupare pentru descoperirea unui vaccin”, a menţionat Orban.

Citeşte şi: Gabriela Firea, după apariţia a două cazuri de coronavirus în Bucureşti: Aş pleda pentru închiderea şcolilor