Două persoane aflate pe nava Diamond Princess au murit din cauza CORONAVIRUSULUI. Bilanţul deceselor

Două persoane aflate pe nava de croazieră Diamond Princess au murit din cauza coronavirusului. Bilanţul deceselor cauzate de virusul chinezezesc a ajuns la 2.126, potrivit CNN. 

20 feb. 2020, 05:55
Două persoane aflate pe nava Diamond Princess au murit din cauza CORONAVIRUSULUI. Bilanţul deceselor

Doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess, care s-a aflat timp de 14 zile în carantină în portul nipon Yokohama, au murit. Numărul total al cazurilor de îmbolnăvire la bordul navei a ajuns la 624. Operaţiunea de debarcare a pasagerilor continuă.

Reamintim că pe aceeaşi navă se află şi doi români depistaţi cu virusul chinezesc. Pe vapor se mai află încă 15 români, autoritățile de la București spun că ei ar putea fi aduși în țară, în curând.

Ministerul de Externe anunță că nouă romani s-au aflat și la bordul navei Westerdam, acostat în Cambodgia, vapor pe care au fost depistate cazuri de coronavirus. 8 dintre acei romani se vor întoarce în România cu o aeronavă și vor fi băgați in carantină. Cel de-al nouălea a rămas în Cambodgia.

În China, numărul cazurilor de îmbolnăvire a scăzut, provincia Hubei, epicentrul îmbolnăvirilor cu coronavirus, anunţând cel mai mic bilanţ zilnic, respectiv 349 de noi cazuri, parţial şi din cauza faptul că s-au schimbat şi criteriile referitoare la acordarea titulaturii de „caz confirmat”.

Bilanţul total al deceselor a ajuns la 2.126, iar numărul persoanelor infectate este de 74.576 în China, şi de 75.674 la nivel global.

Citeşte şi Încă un român de pe nava Diamond Princess este infectat cu CORONAVIRUS. Reacţia MAE