Două persoane reţinute de poliţişti după altercaţia taximetriştilor de la Aeroportul Otopeni

Două persoane implicate în altercaţia dintre taximetriştii de la Aeroportului Otopeni au fost reţinute de poliţiştii de la Poliţia Transporturi Aeriene a aeroportului, a declarat, joi, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, Aurelia Constantinescu.

RomaniaTV.net
05 ian. 2012, 16:23
Două persoane reţinute de poliţişti după altercaţia taximetriştilor de la Aeroportul Otopeni

Cei doi reţinuţi vor fi prezentaţi vineri dimineaţă procurorilor Parchetului Judecătoriei Buftea, a spus Aurelia Constantinescu. „Între timp, poate sunt identificate şi alte persoane”, a adăugat Amelia Constantinescu.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Buftea fac cercetări cu privire la altercaţia în care au fost implicaţi mai mulţi taximetrişti în zona Aeroportului Otopeni, în timpul căreia au fost trase cinci focuri de armă, potrivit Ministerului Public.

Din primele cercetări a rezultat că, în noaptea de miercuri spre joi, în incinta aeroportului a avut loc un conflict între două grupuri de taximetrişti (unii dintre aceştia nefiind acreditaţi să practice taximetria în acea locaţie).

În timpul incidentului au fost distruse două autoturisme care aparţineau unora dintre persoanele implicate şi au fost trase cinci focuri de armă de către una dintre persoanele implicate în incident, cu un pistol cu bile de cauciuc. Anchetatorii au stabilit că arma era deţinută legal.

În cauză au fost audiate mai multe peroane şi se derulează cercetări în scopul identificării celorlalte persoane implicate în incident.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Florin Hulea, a declarat miercuri seară, pentru Mediafax, că în jurul orei 21.00, Poliţia Transporturi a Aeroportului Otopeni a solicitat intervenţia jandarmilor, iar un echipaj s-a deplasat la faţa locului şi a aplanat conflictul.

Ulterior a izbucnit un alt conflict între taximetrişti, la ora 22.00, jandarmii veniţi la faţa locului intervenind din nou. În timpul conflictului, două maşini au plecat de la faţa locului. Jandarmii au notat numerele de înmatriculare ale celor două maşini şi le-au comunicat organelor competente, a precizat Florin Hulea.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, Simion Petruş, a spus, pentru Mediafax, că ISU a fost sesizat că în zona Aeroportului Otopeni este o persoană care are o lovitură la braţ, fiind solicitată intervenţia în jurul orei 22.10. Persoana rănită, în vârstă de 43 de ani, a primit îngrijiri la faţa locului, refuzând să fie dusă la spital, a precizat Petruş.