VIDEO Incendiu cumplit la o clădire cu 14 etaje din Spania. Cel puțin 10 morți, 19 oameni sunt dispăruți, iar alți 14 sunt răniți

Cel puțin zece persoane și-au pierdut viața în urma incendiului din Valencia. 19 oameni sunt dispăruți, iar 14 sunt răniți.

23 feb. 2024, 22:01

UPDATE. Cel puțin zece persoane au murit și alte 14 sunt rănite, în urma unui incendiu izbucnit joi la un complex de apartamente de mare înălțime din Valencia.

„Cele mai proaste vești sunt confirmate. Prima inspecție efectuată de poliția științifică a localizat 10 cadavre în interiorul clădirii”, a scris vineri după-amiază pe Twitter Pilar Bernabé, un oficial al orașului.

UPDATE, vineri, 23 februarie 2024. Situația e critică în Valencia, după incendiul uriaș care a afectat un bloc de 14 etaje. Cel puțin patru persoane și-au pierdut viața, iar 19 sunt dispărute. În plus, 14 persoane sunt rănite, printre care și un copil și șase pompieri.

Update incendiu Spania. Conform ultimelor informații furnizate de autorități, în bloc locuiesc permanent 450 de persoane. La fața locului s-au deplasat 570 de pompieri. Cartierul în care a izbucnit incendiul nu este unul foarte bogat și în zonă ar fi și mulți români, dar nu se știe cu exactitate dacă vreun român se numără printre victime. Nu există pentru moment un număr clar al victimelor, pentru că nici autoritățile, dar nici presa spaniolă nu au făcut publică vreo informație în acest sens. Se vorbește chiar despre faptul că la un moment dat mai multe persoane s-ar fi aruncat de teama flăcărilor de la etaj.

UPDATE: 13 persoane ar fi rănite, dintre care șase pompieri.

UPDATE: Mai mullte bucăți din fațada unui bloc au fost filmate în timp ce cădeau pe trotuar și mai multe explozii se auzeau din interior, potrivit Reuters. 16 unități de pompieri și 5 ambulanțe au fost trimise la fața locului.

Un incendiu violent a izbucnit joi după-amiaza, 22 februarie, la un etaj superior al unei clădiri cu 14 etaje din cartierul Campanar, regiunea Valencia. Mai multe unități de pompieri intervin.

VIDEO Urmaşul lui Pablo Escobar. Cum trăia un temut interlop în detenţie: îşi făcuse apartament din două celule, creştea cocoşi pentru lupte şi peşti într-un bazin

Mai multe unități de pompieri se află deja la locul incendiului, încercând să stingă flăcările și să salveze persoanele prins înăuntru. Cu toate acestea, virulența incendiului complică operațiunile și flăcările avansează necontrolat de-a lungul fațadei, scrie stiridiaspora.

Fațada clădirii este complet în flăcări, iar în jur este vizibil un uriaș nor negru de fum. Se pare că focul ar fi izbucnit la etajul patru al clădirii.

Nu se cunoaște deocamdată numărul victimelor, însă a fost înființat rapid un spital de campanie în zonă.

„Focul s-a extins în doar 10 minute”, a spus un bărbat care locuiește la etajul al doilea al clădirii, pentru La Sexta. O femeie a declarat pentru TVE că a văzut pompierii încercând să salveze un adolescent blocat la primul etaj al clădirii, scrie adevarul.

Deznodământ tragic în cazul românului Dorel, presupus dispărut în Italia. Acesta a suferit un accident mortal, iar corpul său va fi repatriat
Pompierii au fost chemați în jurul orei locale 17:30. Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a scris pe platforma X: „Consternat de teribilul incendiu dintr-o clădire din Valencia… Vreau să transmit solidaritatea mea tuturor persoanelor afectate și recunoașterea întregului personal de urgență deja desfășurat la fața locului”.