VIDEO Motanul Coco a fost salvat de pompieri la opt zile după incendiul din Valencia

Un bloc din Valencia a fost cuprins de flăcări săptămâna trecută, în urma cărora 10 persoane au murit. O pisică a supravieţuit opt zile printre ruine.

02 mart. 2024, 16:26
VIDEO Motanul Coco a fost salvat de pompieri la opt zile după incendiul din Valencia

Pompierilor din oraşul spaniol Valencia nu le-a venit să creadă când au găsit, vineri, o pisică vie într-un bloc devastat de un incendiu în urmă cu opt zile, relatează Reuters.

Soartă norocoasă: O pisică a fost salvată de pompieri la opt zile după incendiul unui bloc din Valencia

Pisica, pe nume Coco, a ajuns la stăpânii ei, care abandonaseră orice speranţă că animalul ar fi supravieţuit incendiului. Incendiul a luat viaţa a zeci de animale de companie din bloc. Pompierii au găsit pisica la etajul 13 al imobilului, două etaje deasupra apartamentului stăpânilor, în partea clădirii care a suferit mai puţine pagube.

Mărturia cutremurătoare a unui român care locuia în blocul distrus de incendiu în Valencia. Mama și fiica lui erau în apartament

Departamentul local de pompieri a arătat pe platforma de socializare X că l-a predat pe Coco stăpânilor săi „cu mare satisfacţie”. „L-am găsit prin pur noroc”, a spus un pompier.

@c4news

This is the moment a cat was reunited with its owner, eight days after the deadly apartment block fire in Spain’s Valencia. The fire claimed the lives of 10 people as well as dozens of cats and dogs #Cats #Valencia #ValenciaFire #Spain #Reunited #C4News

♬ original sound – Channel 4 News

Un bloc din Valencia a fost cuprins de flăcări săptămâna trecută, în urma cărora 10 persoane au murit. Autorităţile spaniole au finalizat procesul de identificare a victimelor incendiului produs la o clădire de locuinţe din Valencia şi au confirmat decesul a doi cetăţeni români care fuseseră iniţial declaraţi dispăruţi.

Cele două românce care au fost date dispărute în urma incendiului din Valencia, declarate moarte oficial
MAE precizează că familia cetăţenilor români decedaţi a fost notificată de către autorităţile spaniole, conform procedurilor.

Totodată, MAE menţionează că reprezentanţii Consulatului României la Castellon de la Plana sunt în continuare în legătură cu autorităţile spaniole şi cu cetăţenii români afectaţi de incendiu care au solicitat asistenţă consulară şi urmăresc evoluţia situaţiei, în vederea asigurării asistenţei/protecţiei consulare, conform competenţelor şi cu respectarea legislaţiei spaniole.