DOUĂ SCENARII pentru desemnarea premierului. Voicu: Ponta va fi prim-ministru, în orice scenariu

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, luni,  la RFI, că există două opţiuni, după alegerile parlamentare, în ceea ce priveşte desemnarea lui Victor Ponta ca premier: numirea "pe calea uşoară" a acestuia în fruntea Executivului şi cea prin metode care ar implica "o perioadă de instabilitate".

RomaniaTV.net
26 nov. 2012, 08:27
DOUĂ SCENARII pentru desemnarea premierului. Voicu: Ponta va fi prim-ministru, în orice scenariu

Întrebat dacă se aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu să nu-l desemneze premier pe Victor Ponta după alegeri, Mihai Voicu a răspuns: „Nu mă aştept la acest lucru. Şi nici n-aş vrea să mai invoc scenarii. Însă sunt două opţiuni pe care le avem după alegeri: Victor Ponta să fie prim-ministru pe calea uşoară, democratică şi constituţională şi Victor Ponta să fie prim-ministru prin metode care ar implica o perioadă de instabilitate. Dar în orice caz, Victor Ponta va fi prim-ministru, în orice scenariu„.

Premierul Victor Ponta a declarat, într-un interviu pentru Wall Street Journal, că lupta politică va înceta după alegeri. Mihai Voicu nu se aşteaptă însă ca preşedintele Traian Băsescu să gândească la fel. „Sunt convins că primul-ministru are voinţa şi în fond interesul să facă acest lucru, mai ales după ce se va forma un Guvern extrem de bine susţinut în Parlament. Mă întreb însă dacă şi reciproca este valabilă, pentru că nu-l văd cu atâta uşurinţă şi pe preşedintele Traian Băsescu să înceteze ofensiva aceasta împotriva Guvernului şi lucrurile vom vedea cum vor evolua„, spune vicepreşedintele PNL.

Victor Ponta a mai afirmat, în interviul acordat Wall Street Journal, că după scrutinul parlamentar din decembrie este pregătit să dea uitării disensiunile cu preşedintele Traian Băsescu. El anticipează că va fi din nou premier.

Victor Ponta a declarat că nici el, nici preşedintele Băsescu nu doresc o nouă criză politică, după ceea ce el numeşte o „vară fierbinte”.

Potrivit WSJ, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui a declarat că şeful statului a spus foarte clar că va desemna un prim-ministru „care să reprezinte interesul naţional”.