Două şcoli din Galaţi rămân închise la început de an şcolar. Cursurile se vor face online

Două şcoli din Galaţi se încadrează în scenariul roşu şu vor rămâne închise, 149 pe scenariul galben şi 233 de unități școlare de stat vor începe activitatea pe scenariul verde.

RomaniaTV.net
11 sept. 2020, 06:50
Două şcoli din Galaţi rămân închise la început de an şcolar. Cursurile se vor face online

Conform deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, vor rămâne închise, fiind în scenariul roşu, grădiniţa cu program săptămânal nr. 32 din municipiul Galaţi unde personal din cadrul unităţii a fost confirmat cu infecţie cu coronavirus, dar şi Şcoala gimnazială Constantin Păunescu din Tecuci, unde, de asemenea, o femeie din rândul personalului de îngrijire a fost depistată pozitivă, unitatea aflându-se acum în cele 14 zile de carantină.

Citeşte şi: 24 de şcoli din Bucureşti rămân închise la început de an şcolar 2020 – 2021. Elevii vor face cursuri online

În judeţul Galaţi, 233 de şcoli şi grădiniţe vor începe activitatea pe scenariul verde, adică cu toţi elevii prezenţi în bănci şi cu respectarea distanţei de minim un metru între bănci, iar 149 sunt în scenariul galben, cu învăţământ hibrid

Conform raportului CJSU Galaţi, 18 unităţi şcolare nu îndeplinesc condiţiile sanitare pentru a primi copiii la cursuri în timp ce opt unităţi nu fac obiectul autorizării, fiind în proces de reabilitare. În învăţământul privat din Galaţi, 11 unităţi şcolare vor primi copiii în scenariul verde, 5 în scenariul galben, şi online şi în bănci şi tot 5 vor rămâne închise, iar profesorii vor preda exclusive online.