Coronavirusul a ucis un bebeluş mai mic de un an de zile. Autorităţile, apel disperat către populaţie: Este apelul de trezire

Un bebeluș care nu a împlinit vârsta de un an de zile a murit după ce a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

RomaniaTV.net
29 mart. 2020, 07:53
Coronavirusul a ucis un bebeluş mai mic de un an de zile. Autorităţile, apel disperat către populaţie: Este apelul de trezire

Oficialii din Illinois au anunțat faptul că un copil care a fost testat pozitiv cu coronavirus a murit, fiind prima moarte a unui sugar în Statele Unite ale Americii. Cel mic se numără printre cele 13 decese declarate sâmbătă, bilanțul ajungând la 47 de morți. 

„Astăzi am câteva vești teribil de triste de anunțat. Printre decesele din ultimele 24 de ore s-a numărat un angajat de stat, un membru al echipei noastre la Departamentul de servicii umane și un sugar” , a declarat guvernatorul Jay Pritzker.

Citește și: Care este procedura de înmormântare pentru persoanele decedate din cauza coronavirusului

Guvernatorul statului Illianois a declarat faptul că vestea decesului l-a întristat.Cu toate acestea, autoritățile au declarat că, cauza decesului nu este clară și o anchetă epidemiologică este în desfășurare.

„Știu cât de dificilă poate fi această veste mai ales despre acest copil foarte mic. După ce am auzit-o, recunosc că am fost imediat zguduit și este normal ca noi să ne mâhnim astăzi, ar trebui să ne întristăm” , a continuat aceasta.

Moartea bebelușului pune un semn de întrebare în rândul părinților, în condițiile în care autoritățile din întreaga lume au anunțat faptul că persoanele în vârstă și persoanele cu grave probleme de sănătate sunt cei vizați de coronavirus.

„Dacă nu ați fost atenți, poate acesta este apelul dumneavoastră de trezire” , a spus ministrul de Sănătate Ngozi Ezike. 

Riscul de deces și îmbolnăvire severă din cauza Covid-19 este mai mare pentru adulții în vârstă și persoanele cu alte probleme de sănătate. În majoritatea cazurilor, virusul provoacă simptome ușoare sau moderate, care pot include febră și tuse, dar și cazuri mai ușoare de pneumonie, uneori necesitând spitalizare. Conform rapoartelor, copiii au format o mică parte din cazurile de coronavirus din întreaga lume.

O scrisoare publicată în New England Journal of Medicine de către cercetătorii chinezi la începutul acestei luni a raportat moartea unui copil de 10 luni cu Covid-19. Copilul a avut un blocaj intestinal și o insuficiență a organelor și a murit la patru săptămâni după ce a fost internat. Cercetări separate publicate în jurnalul Pediatrics au urmărit 2.100 de copii infectați în China și au observat un deces, un tânăr de 14 ani. Studiul a constatat că mai puțin de 6% dintre copii erau grav bolnavi.

Deși experții au stabilit că rata de infectare în rândul copiilor este mai mică, autoritățile atrag atenția că virusul este deosebit de puternic și ar trebui să fie respectate toate măsurile impuse de autorități pentru a preveni răspândirea acestuia.