Dovada că Petrică Mîţu Stoian s-a vaccinat împotriva covid-19: „Am fost primul cântăreţ de muzică populară care s-a vaccinat. Am zis că vreau să mor eu primul în plină glorie”

Petrică Mîțu Stoian se mândrea că a fost primul artist de muzică populară care s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Într-un interviu, cântăreţul făcea glume pe seama celor care lansau zvonuri despre vaccinare.

08 nov. 2021, 15:30
Dovada că Petrică Mîţu Stoian s-a vaccinat împotriva covid-19: „Am fost primul cântăreţ de muzică populară care s-a vaccinat. Am zis că vreau să mor eu primul în plină glorie”

Dovada că Petrică Mîţu Stoian s-a vaccinat împotriva covid-19. Cântăreţul de muzică populară mărturisea într-o emisiune tv că respectă cu stricteţe măsurile impuse de autorităţi şi că şi-a făcut vaccinul împotriva coronavirusului.

Dovada că Petrică Mîţu Stoian s-a vaccinat împotriva covid-19

Artistul se mândrea în vară că a fost primul cântăreţ de muzică populară care s-a vaccinat împotriva coronavirusului.

Citeşte şi Moartea lui Petrică Mîţu Stoian a devastat-o pe fosta sa soţie, Carmen Mihaela. Dezvăluiri făcute de Niculina Stoican

M-am protejat, nu am mers la emisiuni. S-au intrebat multi fani, ca am si eu fani, s-au intrebat de ce nu am filmat de revelion, Craciun. Nu am vrut sa patesc ce au patit altii.

Eu de asta am vrut sa stau acasa, am respectat regulile, am purtat masca. Am fost primul cantaret de muzica populara care s-a vaccinat. Am zis ca vreau sa mor eu primul in plină glorie „, spunea Petrică Mîţu Stoian la o emisiune tv.

Interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian, care se afla în recuperare post-COVID, a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Reşiţa. Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, starea pacientului era deja una gravă când a fost internat.

Starea lui nu a fost deloc bună (…). Se ştie că există long-COVID-ul care lasă nişte sechele, începând de la afectarea creierului (…). Dacă boala este mai gravă, plămânul suferă şi este predispus să se supra-infecteze. Cred că acest lucru s-a întâmplat şi la el. Din păcate, a dus o bună parte pe picioare, ca apoi să se deprecieze rapid.

Din păcate, în şocurile septice deprecierea se produce foarte rapid dacă nu se intervine medicamentos”, a declarat, într-o intervenţie telefonică la România TV, doctorul Cosmin Librimir, directorul medical al SJU Reşiţa.

Medicul a precizat că pacientul avea şi alte afecţiuni medicale, pentru care se afla sub tratament cu anticoagulante.

„Era sub tratament cu anticoagulant din cauza unei afecţiuni la cord, care predispunea (…) la producerea de cheaguri. Lua şi înainte de COVID acest anticoagulant”, a explicat doctorul Cosmin Librimir.

Citeşte şi Cum şi-l aminteşte Emilia Ghinescu pe Petrică Mîţu Stoian: „Mi-a transmis o stare aparte”

Conform aceleiaşi surse, pacientul a fost adus la SJU Reşiţa de la o clinică din Caraş-Severin unde făcea terapie hiperbară post-COVID.

Poliţiştii şi procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa au dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului înterpretului de muzică populară din Mehedinţi. Familia nu se poate opune acestei decizii.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au fost informaţi de către reprezentanţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa despre decesul unui bărbat de 61 de ani, internat la unitatea medicală. În urma informării, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi continuă cercetările sub supravegherea Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa. În cauză, s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului”, transmite IPJ Caraş-Severin.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul decesului cântăreţului de muzică populară. Procurorii cercetează modul în care artistul a decedat la Spitalul Judetean Reşiţa, după ce fusese internat la Clinica Nera pentru tratament post-Covid.

Reacția clinicii private unde Petrică Mîțu-Stoian a fost tratat post-COVID

Clinica în care cântărețul Petre Mîțu Stoian a fost internat, vineri, pentru recuperarea post-Covid explică ce s-a întâmplat cu artistul, înainte ca acesta să fie transportat la spitalul din Reșița, unde a decedat, sâmbătă.

Petre Mîțu-Stoian a sosit la Clinica Nera vineri 05.11.2021 în jurul amiezii în vederea recuperării post covid, în stare generală bună de sănătate. A fost consultat în cursul după-amiezii. În cadrul consultatiei preliminare s-au constatat valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric. A urmat procedura de testare la presiune și oxigen, și s-a stabilit o cură de 15 ședinte de terapie cu începere de a doua zi. Seara a mers la masă, s-a plimbat puțin prin complex și apoi a mers să se odihnească în camera unde era cazat; starea dumnealui a fost bună pe toată perioada aceasta.

Spre dimineață medicul a fost chemat pentru hemoptizie; domnul Petre Mîțu-Stoian a fost transportat cu salvarea la CG spitalul Oravița; acolo a primit tratament cu O2 și substanțe perfuzabile specifice care au oprit tusea și hemoptizia; pacientul s-a simțit bine în tot acest timp, a dorit să se întoarcă la clinica, dar din prudență a acceptat să rămână pentru investigații suplimentare. Ulterior a fost trimis la Reșița pentru evaluare imagistică.

Clinica a constatat mai târziu că starea domniei sale a continuat să fie una stabilă la SP Reșița și că abia după ora 13 starea lui s-a agravat„, se arată într-un comunicat de presă al Clinicii Nera.