Dovada că Soros este implicat în protestele împotriva Roşia Montană

Publicat: Joi, 26 Septembrie 2013 10:49 // Actualizat: Joi, 26 Septembrie 2013 11:01 // Sursa: romaniatv.net

Potrivit unui comunicat al Open Society Foundations, fundaţie patrontă de George Soros, miliardarul nu are niciun interes ACTUAL, financiar sau de alta natură, în proiectul minier de la Roşia Montană. Documentele, însă, susţin altceva.

Comunicatul este o reacţie la dezvălurile din presă, potrivit cărora multe dintre ONG-urile care au organizat protestele din Bucureşti sunt pe lista de sponsorizări a Fundaţiei.

"Recentele speculaţii din Romania despre o legatură între proiectul minier de la Roşia Montană şi George Soros sunt nefondate si incorecte. George Soros nu are niciun interes actual, financiar sau de altă natură, în proiectul minier de la Roşia Montană", se precizeaza in comunicatul fundatiei.

Totuşi, un pliant recent, ce poarta semnătura Fundaţiei Soros, este evident împotriva proiectului minier.

"Roşia Montană nu trebuie să moară", se arată pe pliantul distribuit de Centrul de Informare de la Roşia Montană.

Marţi, şeful Comisiei SIE din Parlament, Mihăiţă Calimente, declara, pentru gândul, că ONG-urile din România finanţate de omul de afaceri George Soros au un rol determinant, de "catalizator" al protestelor din Piaţa Universităţii împotriva proiectului minier de la Roşia Montană.

"Având în vedere că domnul George Soros se situează pe o parte clară a baricadei, împotriva acestui proiect, am observat că această părere a finanţatorului şi-au însuşit-o şi ONG-urile care au primit finanţare de la George Soros", a spus Calimente. Deputatul PNL a precizat că această intervenţie din exterior poate reprezenta şi un pericol pentru siguranţa naţională şi că trebuie evaluată situaţia.

De altfel  în timpul protestelor din Bucureşti împotriva proiectului de la Roşia Montană, presa a publicat şi alte dovezi că fundaţia lui George Soros are legătură cu cei care au organizat acţiunile.

Foarte multe dintre organizaţiile care au fost în prima linie a protestelor anti-Roşia Montană, din Piaţa Universităţii, cum ar fi "Ce Re", "Asociaţia Pro Democraţia", "Active Watch", "Agenţia pentru Monitorizarea Presei", "Mişcarea Civică Miliţia Spirituală", "Centrul pentru jurnalism Independent", au primit finanţări de la miliaradrul de origine maghiară.

Cât despre implicarea acestuia în proiect, începând cu martie 2011, George Soros a vândut acțiunile deținute la Newmont Mining Corp (companie care deține 20% din Gabriel Resources) dar și pe cele de la Cartepillar Inc. (firmă care produce echipament pentru industria minieră). Peste trei luni, în iunie 2011, acesta răscumpără acțiuni de la aceleași companii, şi, în plus, la alte 20 de companii cu profil minier (Gold Fields Ltd., Allied Nevada Gold, Ivanhoe Mines Ltd, New Gold Inc., IAMGOLD Corp., Goldcorp Inc., Barrick Gold Corp., Eldorado Gold Corp., Randgold Resources Ltd., Silver Standard Resources Inc., Seabridge Gold, Golden Star Resources, Hecla Mining Co., Pan American Silver Corp., Nevsun Resources, Jaguar Mining Inc., Aurizon Mines Ltd., Golden Minerals Co., Compania de Minas Buenaventura S.A. ADS, Cameco Corp., Minefinders Corp. Ltd.).

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
George Soros Miscarea Civica Militia Spirituala proteste Rosia Montana
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 nov 22:09
...din exterior poate reprezenta şi un pericol pentru siguranţa naţională şi că trebuie evaluată situaţia. Citeste mai mult pe RTV.NET
...
29 sep 13:20
...statului susţine că protestul de la Bucureşti, împotriva exploatării miniere, este unul “curat”, respingând ideea ca în spatele acţiunilor din Capitală să fie omul de afaceri George Soros sau alte “forţe ostile”, pe baza informărilor primite de la SRI....
29 sep 11:53
Votează email 0 email
...>şeful statului susţine că protestul de la Bucureşti, împotriva exploatării miniere, este unul “curat”, respingând ideea ca în spatele acţiunilor din Capitală să fie omul de afaceri George Soros sau alte “forţe ostile”, pe baza informărilor primite de la...
26 sep 12:10
Răspunde | Votează email 0 email
cristi
RTV-UL Cati banii a primit de la RMGC Pentru a sustine proiectul?
26 sep 11:02
... Potrivit unui comunicat al Open Society Foundations, fundaţie patrontă de George...
1
EUR
4.7612
RON
25 May
noapte 12 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H