Dovadă de umanitate în plină pandemie COVID. Polițiștii locali din Timișoara au împărțit măști de protecție bătrânilor

Polițiștii locali și reprezentanții Transportului Public din Timișoara au verificat tramvaiele și autobuzule din oraș pentru a observa dacă masca de protecție este purtată de cetățeni. De asemenea, aceștia au împărțit măști persoanelor în vârstă.

18 nov. 2020, 13:03
Dovadă de umanitate în plină pandemie COVID. Polițiștii locali din Timișoara au împărțit măști de protecție bătrânilor

Dovadă de umanitate în plină pandemie COVID. Scopul acțiunii a fost de a reaminti cetățenilor din Timișoara că masca de protecție este obligatorie în toate spațiile închise și deschise. Aceasta trebuie pusă astfel încât să acopere nasul și gura și trebuie purtată de toate persoanele care au împlinit 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise.

Citește și: Asistentă din Brașov, ucisă de COVID la 53 de ani, deși nu avea alte boli. Personalul medical pierde pe zi ce trece lupta cu virusul.

În cadrul acțiunii comune organizate de reprezentanții Poliției Locale și reprezentanții Tranpostului Public din Timișoara, persoanele în vârstă au primit măști de protecție gratuite, conform TION.

”Scopul principal este informarea și conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea purtării măștii de protecție în spațiul public. Cu această ocazie, polițiștii locali au împărțit inclusiv măști de protecție în special persoanelor vârstnice care se deplasau cu mijloacele de transport și care nu întotdeauna dispun de fondurile necesare pentru achiziționarea de măști care să fie schimbate la fiecare 4 ore așa cum ar trebui”, transmit oficialii Poliției Locale.

Dovadă de umanitate în plină pandemie COVID. Oamenii legii au precizat că este permisă înlăturarea măștii de protecție doar pentru fumat, consum de alimente alimentare sau băuturi, dar și pentru desfășurarea de activități sportive.

”Este permisă înlăturarea măștii, pentru perioade scurte de timp, în vederea fumatului, consumul de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane”, mai spun reprezentanții PLT.

Amenzile pentru persoanele care refuză să poarte masca de protecție în spațiile închise și deschise este cuprinsă între 500 și 2.500 de lei, conform Legii 55/2020. Reprezentanții Poliției Locale au menționat faptul că acțiunile de acest fel vor continua și în perioada următoare.


loading...