Dovada presiunilor USR asupra România TV! Iulian Bulai continuă incitarea la ură asupra postului TV și pe rețelele de socializare

Deputatul USR Iulian Bulai continuă incitarea la ură asupra postului România TV și pe rețelele de socializare, asta după ce s-a prezentat la sediul CNA, chiar înainte de judecata lui Victor Ciutacu. ”Cea mai mare amendă dată vreodată de CNA pentru lezarea demnității tot e prea ieftină”, sunt câteva dintre cuvintele președintelui rezist al comisiei de cultură. Deputatul USR Iulian Bulai pune presiuni asupra membrilor din Consiliul National al Audiovizualului.

28 apr. 2023, 14:04
Dovada presiunilor USR asupra România TV! Iulian Bulai continuă incitarea la ură asupra postului TV și pe rețelele de socializare

Președintele Comisiei de Cultura, membru al partidului USR, Iulian Bulai s-a prezentat în sediul CNA, înainte de ședința judecarii lui Victor Ciutacu pentru a se intalni cu membrii din cadrul consiliului, Dorina Rusu și Mircea Toma, cei care au fost prezenți la judecată. Întrebarea pe care o adresăm este unde era președinta insituției Monica Gubernat în timpul acelei întâlniri?

”Tocmai am terminat o intalnire buna de la CNA. M-am întâlnit cu președinta instuției și cu doi membri importanțoi din cadrul colegiului. Am reiterat invitația din partea Comisiei de Cultură de a avea un dialog în cadrul Parlamentului României, în cadrul comisiei, pentru că trebuie să știm mai bine care sunt procedurile dupa care functionează CNA în chestiunea sesizărilor. De asemenea, am avut o discuție bună pe nevoia de a comunica mai bine pricedurile pe sesizare in regim de urgenta din partea CNA pe spețe foarte importante. CNA trebuie să își facă treaba mai bine, trebuie consolidat, Parlamentul trebuie sa isi exercite control parlamentar mult mai bine fata de aceasta institutie”, a spus deputatul USR.

Citește și: Protest fără precedent față de decizia CNA. România TV a suspendat emisia. Victor Ciutacu: „Cea mai neagră zi pentru libertatea presei”

Iulian Bulai incita la ura impotriva postului de stiri Romania Tv, si, mai mult, cere inchiderea lui. Deputatul USR, care este și presedinte al comisiei de cultura, spune că „în orice stat de drept licența postului de propagandă și manipulare, România Tv ar fi fost suspendată de mult timp”.

”Derapajele repetate ale acestui post de televiziune și distorsionarea gravă a realității și a faptelor de presă ar trebui să determine CNA la acțiuni ferme cu efecte pe termen lung. Cea mai mare amendă dată vreodată de CNA pentru lezarea demnității tot e prea ieftină pentru o televiziune care face bani din dejecții.„, a scris Iulian Bulai pe Facebook.

Citește și: CNA a respins cu vot majoritar întreruperea emisiei România TV, dar a amendat postul. Victor Ciutacu: „100.000 de lei fiindcă punem întrebări”

Deputatul USR Iulian Bulai a pierdut procesul după ce a scris pe Facebook că „Iisus provine dintr-o familie foarte ciudată, cu o mamă-surogat”

Deputatul USR Iulian Bulai a pierdut procesul după ce a fost amendat de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu 5.000 de lei pentru o postare pe Facebook despre Iisus și Fecioara Maria.

Curtea de Apel Bacău a respins în 24 martie a.c. o cerere venită din partea deputatului USR Iulian Bulai pentru anularea amenzii de 5.000 de lei primită de la CNCD. Decizia instanței nu este definitivă, conform Adevărul.

Inițial, Curtea de Apel Bacău i-a dat câștig de cauză deputatului USR, anulând amenda, dar Înalta Curte de Casație și Justiție a trimis cazul în rejudecare la aceeași instanță motivat de faptul că judecătorul care a instrumentat cazul respinsese cererea părților de a-l introduce în proces pe pastorul evanghelist David Ciucur, cel care l-a reclamat pe Bulai la CNCD în 2019.

CNCD l-a amendat cu 5.000 de lei în ianuarie 2021 pe deputatul USR Iulian Bulai, care afirmase în 2019 că Iisus provine „dintr-o familie foarte ciudată, cu o mamă-surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea”.

Ulterior, Bulai a declarat că îi pare rău pentru formularea folosită, care nu a fost „cea mai fericită”, însă nu crede că „există un singur mod de a-ţi manifesta credinţa şi nici că acel unic mod trebuie impus altora.”