Dovezile care l-ar putea ţine ani grei după gratii pe studentul marocan Ahmed Sami el Bourkadi, acuzat de uciderea a doi colegi

Rechizitoiul crimelor din cartierul Roua din Iaşi a fost finalizat. Procurorii îl acuză pe studentul marocan Ahmed Sami el Bourkadi de uciderea a doi colegi de şcoală. Dovezile principale pe care procurorii ieşeni se bazează pentru a-l trimite după gratii pe viaţă sunt mai multe pete de sânge ale lui găsite pe un maiou al lui Youssef Ajniyah, dar şi pe un sutien al iubitei lui, Vanessa Burlacu.

12 mai 2022, 11:26
Dovezile care l-ar putea ţine ani grei după gratii pe studentul marocan Ahmed Sami el Bourkadi, acuzat de uciderea a doi colegi

S-au aflat dovezile cu care procurorii speră să-l trimită după gratii pe viaţă pe studentul marocan Ahmed Sami el Bourkadi, acuzat de uciderea a doi studenţi la medicină din Iaşi. Este vorba despre mai multe pete de sânge ale lui găsite pe un maiou al lui Youssef Ajniyah, dar şi pe un sutien al iubitei lui, Vanessa Burlacu.

De asemenea, procurorii spun că ucigaşul, el Bourkadi, dar şi victima sa, Youssef Ajnyah, s-ar fi drogat cu protoxid de azot, un gaz ilariant folosit la umflarea baloanelor. Inhalarea acestui gaz, denumit printre tinerii de pe litoral “funny gas”, duce la halucinaţii, scrie ziaruldeiasi.ro.

La mijlocul lunii decembrie 2021, oamenii legii din Iași au fost anunțați de rudele tânărului marocan Youssef Jniyah că acesta nu a revenit la Bruxelles. Anchetatorii au efectuat cercetări și au ajuns la vila închiriată de marocan pe strada Moara de Vânt. Acolo, anchetatorii ieșeni au dat peste un tablou de groază. Ioana Vanesa Burlacu și Youssef Jniyah erau morți în același pat.

Cei doi tineri aveau trupurile sfârtecate cu zeci de lovituri. După ce tinerii au fost uciși, autorul ar fi încercat să incendieze vila, însă nu a reușit. Mai apoi, polițiștii au ajuns la Ahmed Sami El Bourkadi, studentul canadian de origine marocană bănuit de comiterea dublei crime. Ulterior, acesta a fost prins în Italia şi a fost adus la Iaşi.

Citeşte şi: Cu cine a petrecut presupusul criminal al celor doi studenți din Iași, imediat după comiterea odioasei fapte. Asasinatul fusese plănuit cu o lună înainte