Tânărul suspectat de uciderea celor doi studenţi la Medicină de la Iaşi, prins la Roma

Poliţia Română anunţă că tânărul suspectat de uciderea unui student marocan şi a prietenei acestuia, la Iaşi, a fost prins la Roma. Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi ceruse luni arestarea în lipsă a lui Ahmed Sami El Bourkadi pentru omor.

14 dec. 2021, 15:36
Tânărul suspectat de uciderea celor doi studenţi la Medicină de la Iaşi, prins la Roma

Tânărul suspectat de uciderea celor doi studenţi la Medicină de la Iaşi a fost prins la Roma, a anunţat Poliţia Română. Ahmed Sami El Bourkadi este student la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, secţia franceză, la fel ca Youssef Ajniyah, tânărul pe care l-ar fi ucis.

„Prin cooperarea dintre Poliţia Română şi autorităţile din Italia (Poliţia Statală din Italia), a fost localizată persoana bănuită de infracţiunea de omor, din judeţul Iaşi. Cel în cauză a fost localizat şi reţinut, în Roma”, a transmis Poliţia Română.

Ioana Vanesa Burlacu şi iubitul ei, Youssef Ajniyah, ambii studenţi la Medicină în Iaşi, au fost uciși săptămâna trecută cu zeci de lovituri de cuțit, în timpul nopții. Un tânăr marocan cu cetăţenie canadiană este suspectat că a intrat peste ei în casă și i-a ucis cu zeci de lovituri de cuţit. Cei doi au încercat să se apere, însă totul a fost zadarnic.

Citeşte şi: Noi detalii şocante despre dubla crimă de la Iaşi. Cum au fost ucişi cei doi studenţi la Medicină

Legiştii au finalizat necropsiile celor doi studenţi ucişi şi au constat că tânăra prezenta 33 de plăgi tăiate, în timp ce prietenul acesteia avea 17 plăgi tăiate. Medicii legişti au arătat că plăgile de pe corpurile celor doi tineri erau dispuse aproape identic şi „aveau dispoziţie pentru afectarea organelor vitale”.

Poliţia l-a dat în urmărire pe Ahmed Sami el-Bourkadi, cetăţean canadian de origine marocană, coleg la Medicină cu studentul marocan ucis în vila din Complexul rezidenţial Roua, alături de iubita sa. Pe numele lui a fost emis mandat de arestare în lipsă pentru omor.

Tânărul suspectat de uciderea celor doi studenţi la Medicină de la Iaşi, prins la Roma

Surse din rândul anchetatorilor au stabilit că, după ce i-a ucis pe cei doi studenţi, suspectul s-ar fi dus la un spital pentru a fi pansat, el având o tăietură la mană. A spus că s-a tăiat într-un geam.

Studenta la Medicină ucisă cu sălbăticie într-o vilă din Iaşi, înmormântată în rochie de mireasă. „Drum lin spre ceruri, prințesa lui tata”

Momente dureroase în localitatea Miloslava. Ioana, studenta la Medicină care a fost ucisă în vila în care locuia alături de iubitul ei, în Iași, a fost condusă pe ultimul drum. Părinții și bunicii sunt îngenuncheați de durere. Și-au pierdut singura fiică și nepoată.

Le-au fost alături prietenii, apropiaţii, dar si colegii de şcoală ai Ioanei. Cu toţii au venit să-i aduca un ultim omagiu şi să o conduca pe ultimul drum.

Tatăl Ioanei Vanesa a scris un mesaj de adio pe Facebook. „Drum lin spre ceruri Ioana-Vanesa..Te voi purta mereu în sufletul meu.. Prințesa lui tata”, a scris îndurerat tatăl Ioanei.