Dr. Radu Zamfir, despre TRAGEDIA din Apuseni: E posibil să le fi dat ora, nu coordonatele

Doctorul Radu Zamfir, unul dintre cei cinci supraviețuitori ai accidentului aviatic din Apuseni, nu exclude ca, în condițiile traumatismului pe care l-a suferit, să le fi dat celor de la dispeceratul 112 ora de pe telefon, nu coordonatele.

07 feb. 2014, 12:44
Dr. Radu Zamfir, despre TRAGEDIA din Apuseni: E posibil să le fi dat ora, nu coordonatele

„Eu sunt un utilizator mediu de electronice. În condiţiile date, repet, ale traumatismului, ale traumei efective, în condiţiile acelea eu cred că am făcut tot ceea ce am putut să fac. Este posibil să le fi dat ora, este posibil. Ceea ce pot să vă spun este că am stabilit o legătură, am transmis ce am transmis şi apoi i-am ajutat pe cei din jurul meu. Eu am avut un traumatism cranian cu pierderi de cunoștinţă, o contuzie pulmonară, o impotenţă temporară a mâinii stângi”, a declarat Zamfir, joi, la Adevărul Live.

Bărbatul a povestit că a văzut moartea de două ori: o dată când prăbușirea avionului era iminentă și a doua oară când a văzut că din aripa avionului țâșnește combustibil.

Citeşte şi EMOŢIONANT! Fiica lui Adrian Iovan, PRIMELE DECLARAŢII despre relaţia cu tatăl ei

„Prima dată m-am evaluat, apoi am retras, împreună cu doctorul Ianceu, victimele din avion, deoarece exista riscul unui incendiu pentru că am văzut cu ochii mei cum ţâşnea combustibil din avion. Apoi am încercat să îl descarcerez pe Adrian Iovan, moment în care am văzut că avea piciorul stâng încarcerat. Pe copilot nu am putut să-l trag mai mult de trei-patru metri. Apoi am luat legătura cu autorităţile. Apoi am văzut şi starea în care se afla Aura Ion, care intrase în stop cardio-respirator. Am încercat să o resuscitez până în momentul în care au venit salvatorii”, a mai spus medicul.

Serviciul de Telecomunicații Speciale a susținut, într-un comunicat de presă, că dr. Zamfir a sunat la numărul de urgență, dar în loc să transmită coordonatele a indicat ora de pe telefonul ecranului.

Citeşte şi ACCIDENTUL AVIATIC din Apuseni. Un martor-cheie vine cu noi dezvăluiri