ACCIDENTUL AVIATIC din Apuseni. Un martor-cheie vine cu noi dezvăluiri

Întreaga Românie a stat cu sufletul la gură, pe 20 ianuarie, sperând că cele şapte persoane aflate în avionul plecat să preleveze un organ pentru transplant de la Oradea şi prăbuşit în Apuseni vor fi găsite şi salvate. Din păcate, căutările au durat peste şase ore, iar pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion au decedat. Un personaj-cheie în căutările din acea seară a povestit cum au decurs lucrurile cu adevărat.

06 feb. 2014, 10:03
ACCIDENTUL AVIATIC din Apuseni. Un martor-cheie vine cu noi dezvăluiri

Fostul deputat de Alba Corneliu Olaru a povestit pentru ziarulring.ro cum s-au petrecut lucrurile în noaptea tragediei din Apuseni. 

Citeşte şi Convorbire halucinantă: Angajaţii ISU şi ROMATSA n-au ştiut să interpreteze coordonatele date de medicul Zamfir 

„În după-amiaza aceea m-a sunat o fostă colegă din parlament, Mihaela Şandru, mi-a spus de accident şi mi-a dat numărul de telefon al medicului Calu. Am sunat, dar nu avea semnal. I-am cerut colegei alt număr de telefon şi mi l-a dat pe cel al doctorului Zamfir. Acesta mi-a zis că s-au lovit de brazi, sunt undeva în pădure, arborii sunt mai rari, este zăpadă şi sunt în lateral faţă de zona muntoasă. După 30 de minute l-am sunat înapoi pe doctorul Zamfir şi mi-a răspuns doctorul Ianceu. Ambii mi-au spus că au sunat la 112. Mi-am dat seama că se află lângă satul Petreasa, că satul Dârleşti este foarte aproape şi că sunt lângă comuna Horea. L-am întrebat dacă au făcut un foc şi i-am zis că am pus pădurarii şi vânătorii să tragă cu armele să vedem dacă se aude pentru a aprecia distanţa”, şi-a amintit fostul deputat PDL de Alba Corneliu Olaru.

Vezi continuarea declaraţiilor martorului aici.