Dr. Adrian Marinescu, după recordul de peste 4.000 de infectări COVID: Matei Balş este suprasolicitat, vor urma noi restricţii

România a trecut miercuri peste pragul de 4.000 de infectari cu coronavirus în ultimele 24 de ore, a anunţat Grupului de Comunicare Strategica (CGS). De asemenea, aproape 700 de pacineţi sunt internaţi în stare gravă la ATI. La Bucureşti situaţia se înrăutăţeşte, fiind raportate peste 650 de cazuri noi în 24 de ore. Medicul Adrian Marinescu a avertizat că Institutul "Matei Bals" din Capitala este suprasolicitat in momentul de fata şi că vor urma noi restricţii, cu siguranţă.

RomaniaTV.net
14 oct. 2020, 11:43
Dr. Adrian Marinescu, după recordul de peste 4.000 de infectări COVID: Matei Balş este suprasolicitat, vor urma noi restricţii

„Era de așteptat să fie așa. Este, de fapt, pata de ulei. Asta înseamnă că dacă ai multe cazuri zile la rând, sunt persoane de contact – contacții direcți. Nu poți să oprești asta. S-au luat niște măsuri foarte bune, rezultatele le vezi peste o săptămână”, a declarat medicul Adrian Marinescu pentru B1.ro.

Institutul „Matei Balș” este suprasolicitat în momentul de față, atenționează Adrian Marinescu.

„Noi nu mai avem locuri. Locurile pe care le eliberăm, din păcate, se eliberează mai adesea atunci când pacientul are o evoluție nefavorabilă. Se ocupă foarte repede, există mereu cereri”, a avertizat medicul Marinescu.

Adrian Marinescu susţine că autorităţile vor lua noi măsuri anti-COVID.

„Cu siguranță vor fi noi reguli, pentru ca lucrurile să se echilibreze sau să fie măcar la nivel de stabilizare. Vorbim și despre măsurile de prevenție, o testare extinsă, pregătirea sistemului medical pentru diverse cazuri. Lucrurile acestea, practic, ar putea aduce un echilibru. Dacă nu, vorbim despre măsuri restrictive”, a mai spus medicul.

BILANŢ coronavirus 14 octombrie România. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, 4.016 cazuri noi de infectare cu coronavirus după efectuarea a 31.318 de teste. 66 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 au murit. De asemenea, a fost înregistrat un nou record de pacienţi internaţi la ATI – 686. 

Citeşte şi: HARTA judeţelor care au depăşit pragul de infectare de 1.5 la mia de locuitori. Se pregătesc noi restricţii pentru limitarea COVID-19


loading...