Dr. Alina Tănase: „Activităţile internaţionale vor fi condiţionate de adeverinţa de vaccin”

Directorul medical al Institutului Clinic Fundeni, dr. Alina Tănase, a vorbit despre vaccinul anti-Covid. Medicul s-a vaccinat şi îndeamnă pe toată lumea să aibă încredere în ştiinţă. Mai mult decât atât, activităţile internaţionale vor fi condiţionate de adeverinţa de vaccin.

06 ian. 2021, 09:33
Dr. Alina Tănase: „Activităţile internaţionale vor fi condiţionate de adeverinţa de vaccin”
Dr. Alina Tănase, directorul medical al Institutului Clinic Fundeni

Dr. Alina Tănase a declarat că, în urma vaccinului, nu a avut niciun efect advers, doar a durut-o mâna, la locul injectării.

Citeşte şi: Vaccinare COVID obligatorie. Ţara în care vaccinul împotriva virusului SARS COV 2 va fi obligatoriu

,,Da, m-am vaccinat! Nu doare deloc. Vaccinul se face în ziua unu și 21, deci la distanță de 3 săptămâni. Abia după a doua doză se consideră că efectul este maximum, cam la o saptămână- două săptămâni după a doua doză se consider că avem anticorpi care sa ne protejeze de boala.

M-a durut mâna la locul injectării seara, până a doua zi dimineața. Nu aș putea spune că au fost anumite efecte adverse. Noi la Institutul Clinic Fundeni, am vaccinat în două zile aproape 500 de oameni.

Niciunul nu a avut efecte adverse. Cei care au spus ca sunt alergici li s-a pus branulă. Ne-am luat toate măsurile, fiindcă și noi avem emoții… Această campanie de vaccinare să meargă bine. Nu am avut până acum niciun fel de efect advers major de care să ne legăm.

Marea majoritate spune: haideți să mai vedem! Efectele adverse imediate sunt minime. (…) Eu cred că tot ce înseamnă relații internaționale si activități internaționale, toate vor fi condiționate de această adeverință de vaccin. Dar, om vedea!”, spune dr. Alina Tănase la Aleph News.

Dr. Alina Tănase: „Vaccinul nu este recomandat la copii”

,,Vaccinul este înregistrat la persoanele peste 16 ani. Nu este recomandat la copii, nu au studii de siguranță pe această categorie. Și la gravide ține de indicația medicului. Nu toate categoriile sunt puse în aceaste indicații ale vaccinului.

Citeşte şi: Paracetamolul, mai periculos decât vaccinul anti-COVID. Anunţul-bombă al unui reputat medic român

Nu are legătură vaccinul antigripal cu vaccinul anti-Covid. Trebuie să ne vaccinăm și cu vaccinul de gripă. Eu cred că există cercetări care vor încerca să facă un vaccin cu mai multe astfel de proteine și care să fie împotriva mai multor boli. Sunt sigur că va apărea și un astfel de vaccin în următorii ani.

Sper că ne vom întoarce la o oarecare normalitate la sfârșitul acestui an dacă vom reuși să ne vaccinăm și să oprim răspândirea virusului în rândul populației. Este frustrant că medicii nu reușesc să spună informația medicală, astfel încât să fie convingători. Dacă nu vom reuși să stăpânim circulația virusului, 2021 va fi la fel ca 2020!”, a mai spus dr. Alina Tănase.