Vaccinare COVID obligatorie. Ţara în care vaccinul împotriva virusului SARS COV 2 va fi obligatoriu

Vaccinarea împotriva coronavirusului va fi obligatorie în Chile. În această ţară, există deja legiferată obligativitatea vaccinării împotriva altor boli transmisibile precum variola sau tusea convulsivă.

06 ian. 2021, 08:41
Vaccinare COVID obligatorie. Ţara în care vaccinul împotriva virusului SARS COV 2 va fi obligatoriu
Vaccinare COVID. Sursa FOTO: leprogres.fr

Vaccinare COVID obligatorie. Proiectul de lege care prevede obligativitatea vaccinării împotriva noului coronavirus a fost deja depus în Parlament. Guvernul chilian intenţionează să vaccineze majoritatea populaţiei până la jumătatea anului 2021, transmite Mediafax.

Vaccinare COVID obligatorie. Obligativitatea vaccinării împotriva altor boli contagioase, deja legiferată în această ţară

Proiectul de lege prezentat recent în faţa Congresului chilian ar urma să modifice codul de sănătate al ţării, care impune deja vaccinarea obligatorie împotriva variolei, tusei convulsive şi a altor boli contagioase.

Chile a fost prima ţară din America de Sud care a început vaccinarea anti-COVID-19. Autorităţile chiliene au semnat deja contracte de furnizare cu AstraZeneca, Pfizer şi Sinovac Biotech din China.

Citeste si Olanda nu a putut începe campania de vaccinare anti-Covid. Guvernul a fost luat prin surprindere de aprobarea vaccinului Pfizer

Campania de vaccinare, în această ţară, a început cu cadrele medicale din prima linie. În următoarea fază a imunizării, vor primi vaccinul oficiali de stat implicaţi în lupta împotriva virusului, persoanele în vârstă şi bolnavii cronici.

Vaccinare COVID obligatorie. 7 din 10 chilieni vor să se vaccineze

Iniţiatorul proiectului de lege Gabriel Silber a declarat că, pe măsură ce campania de vaccinare COVID va avansa, cetăţenii vor începe să se opună imunizării.

Pe măsură ce avansăm în acest proces, din păcate vom întâmpina rezistenţa din partea compatrioţilor”, a declarat iniţiatorul legii, Gabriel Silber. Acesta a declarat că proiectul de lege va contribui la asigurarea eficienţei programului ambiţios de vaccinare al ţării. Parlamentarul a declarat că, după modificarea legislaţiei, 80% din populaţie va fi imunizată.

Citeste si Noua tulpină de coronavirus provoacă fiori, există temeri că va fi dominantă luna viitoare. Danemarca impune deja noi restricţii dure

Un sondaj realizat la începutul lunii decembrie arăta că şapte din 10 chilieni intenţionează să se vaccineze.

Ministrul Sănătăţii chilian, Enrique Paris, a declarat la începutul acestei săptămâni că oficialii vor studia propunerea.