Dr. Amin Zahra anunţă din nou cazuri cutremurătoare: „Soţia, la ATI după 5 minute de la moartea soţului”

Medicul specialist ATI la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara vorbeşte din nou de gărzi pline de pacienţi în stare gravă şi cazuri dramatice.

08 ian. 2022, 21:23
Dr. Amin Zahra anunţă din nou cazuri cutremurătoare: „Soţia, la ATI după 5 minute de la moartea soţului”
Medic ATI, mesaj dur pentru români: "La UPU, nu o să-i găsiți acolo pe cei ale căror sfaturi le ascultați. Nu-i interesează binele vostru, li se rupe!"

Bilanţurile din ultimele zile nu indică o presiune pe sistemul sanitar, dar dr. Amin Zahra anunţă din nou cazuri cutremurătoare la Timişoara. „Acum 7-8 zile am predat garda, cu pacienți pe care îi puteam număra pe degetele de la o mână, iar ieri am preluat-o plină!
Printre pacienții internați a fost și un cuplu, pe soție am internat-o pe secția ATI la 5 minute după decesul soțului. Iar un alt caz este un fiu aflat în terapie, iar tatăl lui la morgă.
Din păcate, nu sunt titluri de filme horror, este doar realitatea pe care noi o trăim și voi o ignorați în fiecare zi.
Cumva, era de așteptat ca numărul cazurilor să explodeze după relaxarea pe care am avut-o de sărbători.
Dar eu vă întreb, a meritat?

Valul 5 ameninţă România: 50.000 de cazuri pe zi în următoarele două săptămâni, potrivit unei analize MedLife

Mă gândesc că ați vrut să luați puțin aer curat, că prea v-ați sufocat cu masca aia…
Și dacă tot a fost “super mega” distracție pe 2 m de pârtie, bot în bot, să umplem spitalele acum, că prea multe locuri libere sunt… Doar zic!
Sper să nu aveți nevoie de un “aer” mai special… Sau aveți acest curaj pentru că sunteți “vaccinați” cu 3 doze și acum ați devenit imuni?!
Unii dau dovadă de multă ignoranță și se gândesc doar la cum să contrazică medicii și să le arate că se pricep la toate”, a scris  dr. Amin Zahra, medic specialist ATI la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, pe Facebook

Conform ultimului bilanţ, în unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 2.424, cu 28 mai puţin decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI  sunt internate 406 persoane, cu 2 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 406 pacienţi internaţi la ATI, 33 au certificat care atestă vaccinarea.

Deces, spitalizare şi infectare. Ce diferenţe există între un nevaccinat, vaccinat cu două doze şi vaccinat cu trei doze? Concluziile publicate de Institutului de Sănătate Publică din Italia

La subiecţii vaccinaţi cu o doză booster, eficacitatea în prevenirea diagnosticului şi a cazurilor de boală severă este de 75% şi, respectiv, 97,8%. Concluziile au fost publicate în cea mai recentă actualizare a raportului extins al Institutului de Sănătate Publică din Italia.

În raport se precizează că rata de internare în terapie intensivă este egală cu 23,1 la 100 mii de locuitori pentru cei nevaccinaţi, 1,5 la 100 mii pentru cei vaccinaţi în urmă cu mai mult de 120 de zile, 1 la 100 mii pentru cei vaccinaţi în ultimele 120 de zile şi de 0,9 la 100.000 pentru cei vaccinaţi cu doza booster.

Riscul relativ de deces este de 8,3 ori mai mare pentru cei nevaccinaţi decât pentru cei vaccinaţi de peste 120 de zile cu un ciclu complet; este de 11,3 ori mai mare pentru cei nevaccinaţi decât pentru cei vaccinaţi cu un ciclu complet de mai puţin de 120 de zile; este de 26,2 ori mai mare pentru cei nevaccinaţi decât pentru cei vaccinaţi doză booster( doza 3).

La spitalizările care nu necesită terapie intensivă: rata este egală cu 172,4 la 100 de mii de locuitori pentru cei nevaccinaţi , 22,3 la 100 de mii pentru cei vaccinaţi de peste 120 de zile, 13,7 la 100 de mii pentru cei vaccinaţi de mai puţin de 120 de zile, 8,8 la 100 de mii pentru cei vaccinaţi cu doza de rapel.

În cazul infectărilor situaţia stă astfel: rata este egală cu 3.569,4 la 100 mii de locuitori pentru cei nevaccinaţi , la 2.284,4 la 100 mii pentru cei vaccinaţi de peste 120 de zile, la 1.330,9 la 100.000 pentru cei vaccinaţi de mai puţin de 120 de zile, la 1.695,5 la 100.000 pentru cei vaccinaţi cu doza de rapel.

BILANŢ VACCINARE 8 ianuarie 2022. Doar 8000 de români vaccinaţi cu prima doză. România şi Bulgaria, la coada Europei
Riscul relativ de contagiune este de 1,6 ori mai mare pentru cei nevaccinaţi decât pentru cei vaccinaţi schemă completă de peste 120 de zile; este de 2,7 ori mai mare pentru cei nevaccinaţi decât pentru cei vaccinaţi cu schemă completă de mai puţin de 120 de zile; este de 2,1 ori mai mare pentru cei nevaccinaţi decât pentru cei vaccinaţi doză de rapel.

Italienii în vârstă de peste 50 de ani sunt obligaţi să se vaccineze împotriva coronavirusului, conform unei noi legi ce a intrat sâmbătă în vigoare. Cei care nu s-au imunizat o pot face până la finalul lunii.