Dr. Anthony Fauci, noi explicaţii despre a treia doză de vaccin anti-COVID. „Aproape sigur vom avea nevoie”

Dr. Anthony Fauci, şeful Institutului Național de Boli Infecțioase și Alergii din Statele Unite, consideră că o a trei a doză a vaccinului anti-COVId ar fi necesară la aproape un an de la primele două. Acelaşi punct de vedere a fost exprimat şi de directorul general al companiei Pfizer, Albert Bourla, care a precizat că așteaptă să vadă care vor fi recomandările Agenției Medicamentului din Statele Unite în acest sens.

20 mai 2021, 10:52
Dr. Anthony Fauci, noi explicaţii despre a treia doză de vaccin anti-COVID. „Aproape sigur vom avea nevoie”

Anthony Fauci a explicat de ce ar fi nevoie să fie administrată a treia doză de vaccin anti-COVID.

„Știm că eficiența vaccinului durează cel puțin șase luni și probabil chiar mai mult de atât, dar cred că aproape sigur vom avea nevoie de o a treia doză de vaccin într-un interval de aproximativ un an de la prima schemă de vaccinare”, a explicat Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase și Alergii din SUA, conform CNN.

De asemenea, Fauci a apreciat că, cel mai probabil, nu va fi nevoie de vaccinuri modificate pentru noile tulplni de COVID-19.

„În loc să ne jucăm de-a Baba-oarba cu fiecare variantă a coronavirusului și să dezvoltăm câte un vaccin pentru fiecare tulpină, probabil că e de ajuns să continuăm vaccinarea împotriva variantei originale și să obținem un răspuns destul de bun astfel încât să nu fie nevoie să ne temem de celelalte tulpini”, a mai spus Fauci.

Citeşte şi: Dr Anthony Fauci, anunţul mult aşteptat pentru persoanele vaccinate antiCOVID: Cine este imunizat poate face fără probleme asta!

Ce spun experţii Pfizer despre a treia doză de vaccin anti-COVID

Potrivit Digi24, compania Pfizer nu a finalizat încă studiile privind a treia doză a vaccinului anti-COVID pe care l-a dezvoltat.

„Cred că într-o lună sau două vom avea suficiente date pentru a putea vorbi cu o precizie științifică mai mare”, a precizat Albert Bourla, directorul general al companiei Pfizer.

Prima doză de vaccin Pfizer a fost administrată în Statele Unite pe 14 decembrie 2020.

„Dacă au trecut opt luni de la a doua doză, ar putea fi nevoie de o a treia”, a mai spus Albert Bourla

Şeful Pfizer a estimat că dozele de rapel ar putea fi gata în luna septembrie sau octombrie.

Mai mult, reprezentanţii companiei spun că aşteaptă acum recomandările și aprobările Agenției Medicamentului din SUA.

Aproape 48% dintre americani au primit cel puțin o doză de vaccin până acum, potrivit datelor Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. Aproximatix 37,8% au fost complet vaccinați.

Statele Unite au înregistrat până în prezent peste 33 de milioane de cazuri de COVID-19 și mai mult de 587.000 de decese. Specialiştii estimează că noul coronavirus va ajunge ca virusul gripei, care are nevoie de un nou vaccin în fiecare an, din cauza mutațiilor care apar și din cauză că imunitatea căpătată dispare destul de repede.

Citeşte şi: Cătălin Tolontan, chemat la DIICOT. Primarul Băluţă îl acuză de şantaj după publicarea unor articole în ziarul pe care-l conduce