Dr. Benedek Imre face dezvăluiri şocante după ce fratele său a murit legat în spital. „E o crimă. I-a fost refuzată medicaţia de către foştii lui elevi”

Medicul Benedek Imre, reputatul chirurg cardiovascular de la Institutul de Cardiologie din Târgu Mureș, a lansat acuzaţii grave, după ce fratele său, profesorul Benedek Istvan, a murit legat de pat. Este vorba despre medicul hematolog care a realizat primul transplant de măduvă din România la un adult. Familia acestuia a depus deja o plângere penală în care acuză cadrele medicale de "crimă" pe motiv că nu au administrat medicaţia recomandă în cazul infecţiei cu COVID-19.

12 mart. 2021, 14:49
Dr. Benedek Imre face dezvăluiri şocante după ce fratele său a murit legat în spital. „E o crimă. I-a fost refuzată medicaţia de către foştii lui elevi”

Dr. Benedek Imre face dezvăluiri şocante despre moartea fratelui său care s-a îmbolnăvit de COVID. În cadrul emisiunii „Punctul Culminant” prezentată de Victor Ciutacu, medicul a mărturisit că a crezut că fratele său, un respectat profesor universitar din Târgu Mureş, va fi tratat cu respect.

Profesorul Benedek Istvan s-a îmbolnăvit de COVID-19 alături de alți zece membri ai secției de hematologie pe care el a înființat-o. Medicul a fost internat în secția COVID la Spitalul Județean din Târgu Mureș unde a stat internat aproape șapte zile. Mai apoi, cadrul medical a fost transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare pentru tratament unde, după alte aproximativ șapte zile, a decedat.

Îndoliat, dr. Benedek Imre, profesor doctor în cardiologie, a solicitat foaia de observaţie, însă a fost refuzat. A reuşit să obţină documentul numai adresându-se instanţei.

„Pur şi simplu e o crimă. Am vrut să digerăm pierderea noastră prin a studia foaia de observaţie. Supărarea noastră e că directorul Gârbovan, medicul-şef Stoian de la ATI şi preşedintele CJ nu ne-au aprobat. A trebuit să ne adresăm instanţelor care ne-au dat foaia de observaţie. E dezastru! Este infracţiune penală, falsificări de semnături..

Dacă nouă ni se întâmplă, ce se întâmplă cu omul simplu?”, a spus dr. Benedek Imre, în direct la România TV.

Medicul susţine că se consideră „cel mai vinovat” pentru că nu a fost acasă în momentul în fratele său a ajuns în spital.

„Am lăsat colegului meu mai tânăr să gestioneze cazul. Un profesor universitar a fost ţinut patru ore într-o baracă, în frig, cu frisoane. Au primit acest virus din spital prin neacordarea protecţiei cuvenite din partea celor care administrează sănătatea. Când am primit foaia de observaţie, am primit această anchetă penală”, a explicat dr. Benedek Imre.

Rreputatul chirurg cardiovascular de la Institutul de Cardiologie din Târgu Mureș susţine că au fost falsificate semnături în foaia de observaţie.

„În Armată se spune că profesorul e profesor, generalul este general. Un soldat atentează la renumele unui profesor universitar că el ar fi fost vinovat că a trebuit să fie legat şi mai minte cu neruşinare că nu a fost legat. Şi mai falsifică semnătura în foaia lui de observaţie (…) I-a fost refuzat fratelui meu medicaţia.

Scrie: nu se aprobă. Scrie eleva pe care el a crescut-o, care e director adjunct. Pe medicul-şef Stoian care a fost tot elevul lui”, a precizat medicul.

„Trebuie să îi protejăm pe medicii buni, cum ar fost şi fratele meu, şi trebuie să scoatem la suprafaţă gunoaiele. Cel mai vinovat cine este? Benedek Imre, pentru că nu a venit acasă să aibă grijă de frate-su şi să-l bage în secţia lui unde nimeni n-a murit”, a adăugat el.

Dr. Alexandru Rafila, despre fratele lui Benedek Imre care a murit legat de pat

„Este o situaţie care este inacceptabilă dacă lucrurile s-au întâmplat aşa cum a spus domnul profesor. Sunt două aspecte. Unul poate să fie de natură penală, este treaba Parchetului, iar alta e treaba de un posibil malpraxis care e treaba Colegiului Medicilor.

Investigaţiile trebuie făcute imediat. Ceea ce povesteşte domnul profesor nu ar trebui extrapolat asupra întregului corp medical”, a conchis medicul Alexandru Rafila, deputat PSD.

Ancheta penală este în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș.

Citeşte şi: Medicul Benedek Imre, dezvăluiri şocante despre moartea fratelui său: „Foştii lui elevi l-au legat de pat”