Medicul Benedek Imre, dezvăluiri şocante despre moartea fratelui său: „Foştii lui elevi l-au legat de pat”

Medicul Benedek Imre face dezvăluiri şocante despre moarte fratelui său, renumitul profesor doctor Benedek Istav. Unul dintre cei mai buni cardiologi din România povesteşte că cei care i-au legat fratele de patul de la ATI au fost chiar medicii pe care acesta i-a învăţat meserie.

10 mart. 2021, 22:37
Medicul Benedek Imre, dezvăluiri şocante despre moartea fratelui său: „Foştii lui elevi l-au legat de pat”
Medicul Benedek Imre, dezvăluiri şocante despre moartea fratelui său: "Foştii lui elevi l-au legat de pat"

Medicul Benedek Imre, dezvăluiri şocante despre moartea fratelui său. Cunoscutul cardiolog povesteşte drama prin care a trecut fratele său, cunoscutul medic Benedek Istvan, care a murit de covid-19 legat de patul de la ATI Mureş.

Medicul Benedek Imre, dezvăluiri şocante despre moartea fratelui său

„Este regretabil si foarte de condamnat faptul ca fostii lui elevi l-au legat, iar directoarea tot fosta eleva a lui a fost. Acești oameni n-ar trebuie să profeseze. Pe noi daca ne informau, aveam suficienti bani sa-l trimitem la tratament la Viena, la Budapesta, cu elicopterul. Nu am primit foaia de observatie.

Documentele au aparut cand a inceput cercetarea penala. E dezastru. I s-a promis familiei ca se va face la alta clinica o interventie salvatoare. Nici vorba, nu s-a facut. La cardiologie, unde lucrez eu, niciun bolnav nu a murit de Covid-19 pentru ca am obligat medicii ca toti pacientii sa fie observati din secunda in secunda. Sa fim mai educati, asta lipseste din medicina. Daca te-ai facut medic, te-ai facut medic sa fii la dispozitia bolnavului cand e el bolnav, nu cand ai tu program de lucru”, a declarat Benedek Imre la Antena 3.

Citeşte şi Noi mărturii ale unei asistente de la spitalul din Sibiu: „Am văzut cum se omoară oameni prin sedare. Lăsam pacientul bine și a doua zi nu-l mai găseam. Se miza mai mult pe cei fără aparţinători”

Benedek Imre, acuzaţii grave după pierderea fratelui său

„Fratele meu a fost legat de pat și este real că familia posedă un film în care se vede că fratele meu vorbește coerent, expune părerea și roagă să fie dezlegat. Acest lucru nu se întâmplă. Noi acest film nu-l vom difuza pentru că este sentimental foarte greu de acceptat.

Însă, este o anchetă în derulare, anchetă penală de aceea nici nu aș putea să vă deslușesc prea multe.

Am pierdut un om care a făcut primul transplant de măduvă la un bolnav adult în ţară, care a făcut o clinică de Hematologie și fratele lui, adică subsemnatul, o clinică de cardiologie internațională. Am pierdut un om pentru noi și pentru țară foarte valoros.

Nu nu trebuie să dăm în sistemul medical trebuie să scuturăm niște oameni pentru că sistemul medical are bani suficienți, are specialiști buni, are dotări dar până când politicul nu ia caz despre aceşti domn care conduc și care prin birocrația, omoară dorința de a face bine cum am făcut eu cu fratele meu, pentru cetățeanul român care este cetățean european nu merge”, a spus profesorul doctor Benedek Imre.

Şeful secţiei ATI Mureş răspunde acuzaţiilor aduse de celebrul cardiolog

„Este absolut socant ce declaratii se fac, departe de a fi reale. Avem voie sa contentionam maxim 4 ore pe zi o persoana care este agresiva. Ce a spus Benedek Imre sunt absolut convins ca este o rautate si o razbunare, nu au putut sa accepte boala si evolutia ei, nu au inteles-o si nu au acceptat-o. A fost contentionat dl Benedek Istvan, dar cu siguranta nu mai mult de 4 ore si toate lucrurile astea sunt specificate si documentate in foile de observatii ale pacientilor”, a zis Mircea Stoian la Antena 3.

Reamintim că medicul Benedek Istvan a fost printre cele 11 cadre medicale confirmate cu coronavirus în luna august, la secţia clinică de Hematologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mureş. Acesta a fost internat la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, acolo unde a urmat un tratament.Din păcate, acesta a murit în luna septembrie. Benedek Istvan a fost cel care a efectuat primul transplant de măduvă la un bolnav adult în ţară.

Citeşte şi Primele rezultate ale controlului intern de la Spitalul Județean Sibiu. Ce s-a descoperit