Dr. Cristian Oancea: S-ar putea să avem sărbători triste, putem să avem un moment de „reset”

Medicul Cristian Oancea, din Timișoara, a transmis un avertisment clar despre evoluția COVID-19 în țara noastră.

RomaniaTV.net
27 oct. 2020, 11:33
Dr. Cristian Oancea: S-ar putea să avem sărbători triste, putem să avem un moment de „reset”

„Eu sunt adeptul sărbătorilor în familie, în jurul bradului, pentru că trebuie, cumva, după acest an greu, să respirăm două-trei zile. Totul e la îndemâna noastră, totul ține de felul în care suntem responsabili în societate, de felul în care purtăm mască, de felul în care ne comportăm, totul este la mâna noastră. Dacă vom continua să fim iresponsabili, s-ar putea să avem sărbători triste, dar eu cred că dacă vom fi responsabili și solidari, putem să avem un moment de „reset” și să ne dăm seama că, dacă vrem să avem sărbători în liniște, cu toată familia, trebuie să fim solidari și responsabili” a spus Cristian Oancea, managerul spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, la Digi24.

Vasile Bănescu: „Anularea Crăciunului mi se pare total deplasată! Sărbătorile sunt oricum sobre, nu trebuie să devină însă sumbre” 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 4.724 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, numărul total al cazurilor de COVID-19 ajungând la 217.216. De asemenea, s-au înregistrat şi 104 de decese – cel mai mare număr de la declanşarea pandemiei – bilanţul fiind de 6.574. În prezent, 824 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă. În Bucureşti, incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori a scăzut la 3,18.

Avertismentul medicului Virgil Musta despre sărbătorile de iarnă: Nu ne vom putea bucura ca în alţi ani

”Din păcate sistemul de sănătate este copleșit de aceste cazuri și trebuie să luăm măsuri foarte ferme și foarte rapide pentru a opri acest virus. Astfel, măsurile o să fie mai restrictive și nu ne vom mai putea bucura de sărbători” , susține Virgil Musta.

Citește și: Virgil Musta ne avertizează să nu ne facem planuri de sărbători. „Crăciunul nu va fi posibil în acest context epidemic”

”O să fim mai singuri pentru că cel mai probabil nu o să putem să ne întâlnim în număr mare. Orice întâlnire trebuie făcută cu masca, asta recomand. Din păcate nu ne vom putea bucura ca în alți ani de sărbătorile de iarnă, să mergem în excursii, să mergem la ski. Ați văzut că în toată Europa numărul de cazuri este într-o creștere” , avertizează medicul.

Până astăzi, 26 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 212.492 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.844 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.