Dr. Florin Ioan Bălănică, sfaturi pentru un regim alimentar de primăvară: „Nicio masă fără legume”

Dr. Florin Ioan Bălănică a oferit informații despre alimentele nepotrivite pentru siluetă și a dat sfaturi pentru un stil de viață sănătos.

13 mart. 2023, 10:01
Dr. Florin Ioan Bălănică, sfaturi pentru un regim alimentar de primăvară: „Nicio masă fără legume”
Dr. Florin Ioan Bălănică, despre dieta de primăvară

Dr. Florin Ioan Bălănică a vorbit despre alimentația corectă din post, trecerea la dieta de primăvară, alimentele dăunătoare siluetei, dar și despre cum arată un stil de viață sănătos, potrivit spectacola.ro.

„În momentul în care vom aborda un astfel de meniu, vom putea ține post, fără să creștem în greutate. Mai există însă câteva secrete. În post este bine să consumăm cantități mici de alimente, pentru că postul este despre înfrânare, nu este despre a mânca mult, pentru că nu mă satur. Alimentele de post nu sunt sățioase, pentru că proteina de origine animală îmi dă sațietatea pe termen lung”, a explicat Dr. Florin Ioan Bălănică.

Citește și: Mihaela Bilic, despre regimul alimentar în funcție de grupa de sânge: „E o mare vrăjeală”

Cu doar câteva compromisuri, dieta de primăvară te poate ajuta să îți reintri în forma fizică dorită.

„Sunt adeptul alimentelor de sezon, promotorul consumului de legume de culoare verde. Cum pe vremuri discutam „nicio masă fără pește”, acum eu spun „nicio masă fără legume de culoare verde.” Sunt foarte bogate în antioxidanți și fibre și sărace în zaharuri, sunt legume care ne satură, ne fac bine și ne ajută să avem o bună calitate a vieții. Ele trebuie să fie asociate cu o proteină, doar ea ne poate ajuta să scădem în greutate, nu deprivarea”, mai spune Dr. Florin Ioan Bălănică.

Citește și: Dieta militară, cunoscută și ca dieta soldatului, te poate scăpa de kilogramele în plus într-o săptămână