Dr. Imbri, după ce Avocatul Poporului asimilează spitalele centrelor de tortură. „Nu va fi pe pereţi afişul cu monitorizarea torturii”

Spitalele din linia întâi în lupta împotriva coronavirusului şi mai multe unităţi medicale suport COVID au primit o notificare din partea Avocatului Poporului prin care sunt informate că sunt monitorizate "prin mandatul de mecanism național de prevenție a torturii". Unităţilor medicale vizate le sunt solicitate documente cu privire la numărul de pacienţi, datele fiecăruia dintre aceştia, precum şi modul în care sunt trataţi. În replică, medicul Emilian Imbri, managerul spitalului de boli infecţioase "Dr. Victor Babeș", a declarat că "indiferent ce se întâmplă cu viitorul meu, eu ca manager nu accept această formă de monitorizare și voi face apel la Justiție”. „I-aș spune doamnei Renate Weber că încerc să pledez pentru a schimba această exprimare".

RomaniaTV.net
11 iun. 2020, 20:06
Dr. Imbri, după ce Avocatul Poporului asimilează spitalele centrelor de tortură. „Nu va fi pe pereţi afişul cu monitorizarea torturii”

„I-aș spune doamnei Renate Weber că încerc să pledez pentru a schimba această exprimare și să înțeleagă că la fel ca și spitalele, în curând școlile vor putea fi asimilate cu unități de detenție cu program redus. Pentru că și acolo elevii sunt obligați să stea câteva ore și se consideră că sunt torturați, datorită – să spunem – excesului de zel al profesorilor”, a declarat dr. Emilian Imbri la Digi24.

Managerul spitalului de boli infecţioase „Dr. Victor Babeș” a explicat că a făcut „o extindere și o glumă ca să înțeleagă lumea de ce nu suntem de acord cu acest mod de a privi lucrurile și că indiferent cum ar interpreta cineva, „tortura” înseamnă „orice act prin care se provoacă unei persoane, cu intenție, o durere sau suferință puternice”. Este luat din convenția la care face referire Avocatul Poporului”

„Deci o rog pe doamna Renate Weber să admită că domnișoara care a întocmit acest act, și l-a trimis spre spitale, a făcut o mică confuzie și o mică eroare care decredibilizează în continuare spitalele și pe cei care lucrează în spitale.

O rog, dacă nu dorește să renunțe la această exprimare să trimită întâi în spital o listă cu manevrele medicale care pot fi asimilate cu tortura. De ce? Pentru că în momentul în care începi să monitorizezi tortura, ce se poate întâmpla? Se poate interpreta, așa cum s-a interpretat că spitalele sunt locuri de detenție, să se interpreteze faptul că i se face o injecție unui pacient, ca fiind tortură.

Noi vrem să știm foarte clar, din momentul în care vom fi monitorizați, mergând pe această linie, dar eu vă spun foarte ferm: Indiferent ce se întâmplă cu viitorul meu, eu ca manager nu accept această formă de monitorizare și voi face apel la Justiție”, a precizat dr. Imbri, conform sursei citate.

Managerul spitalului „Victor Babeş” a menţionat că acceptă monitorizarea privind respectarea drepturilor pacienţilor.

„Dar în niciun caz într-un spital nu o să apară pe pereți, când intră omul la internare și se uită și vede că „acest spital este monitorizat privind prevenirea torturii” și că scopul monitorizării este „consolidarea protecției pacienților împotriva torturii și pedepselor și a tratamentelor inumane sau degradante și a exercitării fără discriminare a drepturilor”, a afirmat medicul Emilian Imbri.

Avocatul Poporului asimilează spitalele centrelor de detenţie şi de tortură. Cum s-a ajuns la această comparaţie


loading...