Dr Monica Pop atrage atenţia: Aceste medicamente pot duce la orbire!

Monica Pop a atras atenţia asupra unor medicamente care pot deveni foarte periculoase pentru vederea noastră. Doctorul spune că singurii care îl mai recomandă sunt ginecologii care nu se gândesc ce efecte adverse pot avea pentru organism.

01 feb. 2021, 16:38
Dr Monica Pop atrage atenţia: Aceste medicamente pot duce la orbire!
Monica Pop face chimioterapie şi după şapte ani după ce a aflat că are cancer

Dr Monica Pop atrage atenţia. Pentru ochii uscaţi, înroşiţi sau lăcrimare şi vedere neclară ar putea fi de vină anumite medicamente pe care le ingerăm şi care au aceste efecte secundare. Unele dintre aceste reacții adverse sunt minore, cum ar fi uscarea ochilor. Altele sunt mai grave, cum ar fi pierderea vederii.

Medicamentele care pot duce la orbire. Anunţul făcut de dr Monica Pop atrage atenţia

Există nenumărate categorii de medicamente pe al căror prospect se regăsesc și efecte secundare ca tulburările de vedere. Astfel, ce trebuie să ştim este că medicamentele cu cel mai mare risc sunt anticoncepționalele, inclusiv cele de nouă generație.

”Singurii care le recomandă în continuare sunt ginecologii, fără a lua în calcul că riscul de accidente cerebrale e foarte mare atât în cazul persoanelor cu probleme vasculare, tromboze, cât și în cazul femeilor sănătoase. Din 100 de femei, cinci pot experimenta aceste efecte. Acestea din urmă conțin atropină și beladonă, contraindicate în glaucom. Acum câțiva ani, într-o singură noapte, mi-au venit șapte pacienți cu pupilele dilatate și vedere proastă. Nu luaseră niciun medicament, nu sufereau de nicio boală. Toți mâncaseră un anumit tip de halva cu beladonă”, avertizează prof. dr. Monica Pop, medic oftalmolog.

În momentul în care clipeşti, lacrimile se răspândesc pe suprafața ochiului. Acest lucru îndepărtează impuritățile și previne infecțiile. De asemenea, te ajută să vezi clar.

Unele medicamente scad producția de lacrimi. Dacă se întâmplă acest lucru, ochii vă pot ustura, arde sau pur și simplu vă vor răni. S-ar putea să simți că aveți nisip în ochi. De asemenea, este posibil să aveți vederea încețoșată sau să fiți sensibili la lumină.

Mai multe medicamente, cum ar fi corticosteroizii, pot declanșa boala. Medicii nu știu de ce. Unii cred că se datorează faptului că schimbă structura ochiului și permit formarea fluidelor și a altor materiale.

Există multe tipuri de glaucom. Unul dintre ele – glaucomul acut cu unghi închis – este o urgență medicală. Apare când din cauza unei creșteri bruște a tensiunii intraoculare. Netratat, oate duce la orbire. Medicamentele utilizate pentru depresie, boala Parkinson, convulsii, ulcere, astm, aritmie și hemoroizi pot provoca și acest tip de glaucom.

Citeşte şi: Monica Pop, despre folosirea Ivermectinei în tratamentul antiCOVID: E un pas și duce la salvare de vieți!
 


loading...
Partenerii noștri