Dr. Monica Pop, reacţie virulentă vizavi de administrarea vaccinului anti-coronavirus: „Opţional, în niciun caz obligatoriu”

Într-o postare pe Facebook, reputatul medic oftalmolog Monica Pop a avut o reacţie virulentă vizavi de administrarea vaccinului împotriva coronavirusului. 

RomaniaTV.net
30 iun. 2020, 13:47
Dr. Monica Pop, reacţie virulentă vizavi de administrarea vaccinului anti-coronavirus: „Opţional, în niciun caz obligatoriu”

Medicul este de părere că acest vaccin, „dacă va exista”, va trebui să fie opţional. 

Ca şi cel antigripal, că tot un fel de gripă e! ÎN NICI UN CAZ şi pentru nici o categorie de oameni NU OBLIGATORIU!„, a răbufnit medicul pe Facebook.

Teste pe oameni au indicat că există un vaccin împotriva SARS Cov-2 sigur şi eficient, a anunţat China National Biotec Group (CNBG). Este vorba despre un al doilea vaccin-candidat produs de CNBG, care dă rezultate încurajatoare, informează Reuters.

Citeşte şi Reputat epidemiolog american: „Nu cred în eficienţa vaccinului împotriva coronavirusului”

Acest vaccin experimental le-a indus anticorpi de nivel înalt tuturor paricipanţilor inoculaţi în faza 1/2 a testului clinic – 1.200 de persoane sănătoase, potrivit unor date preliminare, a anunţat CNBG. 

Un vaccin este necesar să-şi dovedească eficienţa în ”faza 3” a testării pe oameni, în care sunt înrolaţi mii de participanţi, în vederea obţinerii autorizaţiei de vânzare.