Reputat epidemiolog american: „Nu cred în eficienţa vaccinului împotriva coronavirusului”

Medicul american Anthony Fauci, principalul expert sanitar din SUA responsabil cu bolile infecţioase, este de părere că vaccinul anti-COVID care va fi descoperit în perioada următoare nu va avea o eficienţă ridicată. El susține că americanii nu vor căpăta imunizarea de grup în urma administrării acestui vaccin.

RomaniaTV.net
29 iun. 2020, 18:35
Reputat epidemiolog american: „Nu cred în eficienţa vaccinului împotriva coronavirusului”

Specialistul spune că cel mai eficient vaccin care a fost descoperit vreodată a fost cel împotriva rujeolei, a cărui eficienţă a fost de 97-98%. El crede că un vaccind împotriva coronavirusului nu va putea atinge nici pe departe acest procent.

Cel mai bun vaccin pe care l-am inventat vreodată a fost cel împotriva rujeolei, cu o eficiență de 97-98%. Ar fi minunat să atingem același prag și în cazul Covid-19. Dar nu cred în așa ceva. Aș fi mulțumit cu un vaccin care să fie în proporție de 70-75% eficient. Este puțin probabil ca SUA să atingă niveluri suficiente de imunizare pentru a opri pandemia de coronavirus”, a declarat Anthony Fauci.

Citeşte şi Avertisment OMS: Pandemia de COVID este departe de a se fi încheiat. Dimpotrivă, este accelerată!

Recent, Fauci a declarat că Statele Unite trebuie să-şi schimbe abordarea în vederea combaterii pandemiei.

Ceva nu merge (…) Putem să facem oricâte tabele vrem, nu va funcţiona niciodată′’, declara Fauci.

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 creşte de câteva săptămâni într-un ritm alarmant.

Trebuie să găsim penetrarea infecţiilor în societatea noastră. Singura modalitate prin care putem reuşi acest lucru este testarea pe scară largă″, crede Anthony Fauci. Specialistul sugerează testarea unui eşantion de persoane dintr-un grup, ceea ce ar economisi resursele irosite prin testarea grupurilor în care nu există persoane contaminate. În cazul unui rezultat pozitiv, toţi membrii grupului ar urma să fie testaţi.