Dr. Oz: 6 gustări hipocalorice care te ajută să scapi de grăsime

Pepenele roşu este un aliat de încredere vara. Menţine organismul hidratat şi accelerează metabolismul, astfel încât să slăbeşti sănătos.

15 iul. 2014, 03:37
Dr. Oz: 6 gustări hipocalorice care te ajută să scapi de grăsime

1. Pepenele roşu

O felie de pepene este suficientă pentru a stimula arderea grăsimilor. Nu exagera cu acest fruct, deoarece chiar dacă are un conţinut ridicat de apă, acestuia i se adaugă şi zahărul natural. Prin urmare, dacă vrei să stimulezi arderea grăsimilor şi să menţii corpul hidratat consumă câte o felie de pepene roşu pe zi, recomandă specialistul. 

Poţi să o consumi ca atare sau să combini pepenele cu sfeclă şi struguri negri. Foloseşte un storcător de fructe pentru a prepara un suc roşu delicios. Cel mai bun moment pentru a fi consumat este dimineața pe stomacul gol sau la distanță de 1-2 ore față de alte alimente. 

Două felii de pepene conţin 80 calorii, 25% din necesarul de vitamina C, 20% din necesarul de vitamina A şi 25 de grame de zaharuri naturale. Vitamina A se regăseşte în pepeni sub forma betacarotenului, element important pentru protejarea vederii şi menţinerea sănătăţii mucoaselor şi tegumentelor.

2. Leguminoase (năut, fasole boabe, mazăre, linte)

Sunt o sursă bună de fibre solubile cu rol esenţial în înmulţirea bacteriilor bune în intestin, prevenind astfel apariţia inflamaţiilor şi depunerea grăsimilor. Consumă boabe de fasole, năut, mazăre, linte în salatele de crudităţi sau în tocăniţe preparate simplu.

3. Fisticul crud

Are un conţinut ridicat de fibre, proteine şi grăsimi sănătoase care asigură o mulţime de nutrienţi care asigură energie şi te împiedică să exagerezi cu mâncarea. Un pumn mic de fistic crud consumat în fiecare zi este gustarea cea mai potrivită pentru persoanele care doresc să slăbească.

4. Smochinele

Optând pentru smochine ca gustări în loc de dulciurile rafinate vei reuşi să-ţi potoleşti pofta de dulce şi să slăbeşti. Potrivit specialistului, smochinele sunt o sursă bună de fibre, ajutând la arderea grăsimilor. Dr. Oz îţi recomandă să sari peste fursecuri sau ciocolată şi să optezi pentru smochine proaspete sau uscate.

Citeşte mai mult pe eva.ro