Dr. Virgil Musta le recomandă părinţilor să-şi scoată copiii la aer: „Şi eu mă joc cu fiica mea în curte, facem sport”

Mulți oameni se îşi pun problema dacă, pe timpul pandemiei de coronavirus, este recomandat să-şi scoată copiii afară, existând temerea că noul coronavirus s-ar găsi şi în aer. Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, a lămurit, pentru tion.ro, cum stă situaţia în acest caz.

RomaniaTV.net
27 apr. 2020, 13:01
Dr. Virgil Musta le recomandă părinţilor să-şi scoată copiii la aer: „Şi eu mă joc cu fiica mea în curte, facem sport”

Cercetătorii italieni au elaborat un studiu în care transmit că au detectat noul coronavirus în particule de aer poluat. În aceste condiţii, temerea părinţilor de a nu-şi scoate copiii afară din casă pare a fi întemeiată.

Citeşte şi COVID-19. Medicul Virgil Musta, despre cea mai frecventă greşeală a românilor: „Faceţi asta doar în aglomeraţie!”

Doctorul Virgil Musta, care a tratat sute de pacienți infectaţi cu COVID-19, recomandă ca micuţii să iasă în curtea casei sau în jurul casei sau al blocului dacă nu există curte. El însuşi se joacă cu fiica lui în curte: „Da, puteți ieși în curtea casei. Da, se poate ieși cu copilul în curtea casei. Te poți plimba și în jurul casei, doar să nu te întâlnești cu alții. Nu te contaminezi când treci pe lângă cineva în aer liber, dacă nu sunt zone contaminate. Eu mă și joc cu fiica mea în curte, facem sport. Oamenii pot să stea în curte. Te contaminezi când este o persoană în fața ta sau tușește și vorbește cu tine. Te contaminezi când intri în încăperi publice, nu știi când încăperea este aerisită sau nu. De aceea, când intri în încăperi publice trebuie să mergi cu mască, acolo aerul este mai contaminat, cantitatea pe metru cub este mai mare. Problema este ca afară să nu te întâlnești cu alte persoane, să nu stai la povești sau să te duci într-un parc unde sunt alți zece copii, acolo există riscul„.

Citeşte şi Coronavirusul îl poate afecta şi pe tineri. Medicul Virgil Musta: „Am văzut raportate decese subite”

Reputatul medic precizează că riscul de contaminare este mare în zonele cu multe cazuri de coronavirus, unde solul poate fi contaminat, iar vântul poate ridica praful şi astfel să se contamineze şi atmosfera.

Dacă, de exemplu, este o zonă cu cazuri multe de COVID-19, unde riscul de a fi contaminat solul este mai mare, dacă vântul ridică praful din acea zonă există riscul ca acest praf să fie contaminat cu COVID. De acea trebuie să ne ștergem pe picioare la intrarea în locuință, să nu ducem virusul în casă”, a declarat doctorul Virgil Musta pentru TION.