Draga Olteanu Matei, ţinută înmormântare. A fost dorinţa regretatei actriţe

Draga Olteanu Matei, ţinută înmormântare. Regretata actriţă va fi înmormântată duminică, sicriul va fi depus la ora 10, iar slujba va începe la ora 13. Şi-a dorit să fie îmbrăcată în ținuta pe care a purtat-o la aniversarea de 85 de ani, când a fost sărbătorită tot la cinematograf.

19 nov. 2020, 16:43
Draga Olteanu Matei, ţinută înmormântare. A fost dorinţa regretatei actriţe
Draga Olteanu Matei va fi înmormântată duminică.

Draga Olteanu Matei, ţinută înmormântare. Actriţa va fi depusă astăzi, pe scena Cinematografului Mon Amour (Dacia) Piatra-Neamț, iar de la ora 17 este permis accesul publicului care vrea să-și ia rămas bun de la marea actriță.

Citeşte şi: Ce pensie avea Draga Olteanu Matei. După 55 de ani petrecuţi pe scenă, actriţa primea o pensie mult prea modestă

Draga Olteanu Matei, ţinută înmormântare

Președintele Consiliului Județean a vrut să ne pună la dispoziție sala Teatrului Tineretului, însă trebuie să respectăm dorințele domanei Draga Olteanu Matei care și-a dorit să fie depusă la cinematograf și să fie înmormântată în ținuta pe care a purtat-o la aniversarea de 85 de ani, când a fost sărbătorită tot la cinematograf. Am făcut un circuit în sala cinematografului, cu intrare și cu ieșire separată, iar pentru siguranța tuturor accesul este permis numai cu mască”, a declarat Andrei Octavian Bărbuleț Tărăntuș, care se ocupă cu organizarea funeraliilor pentru mesagerulneamt.ro.

Draga Olteanu Matei, înmormântată, duminică, la Piatra Neamţ

Draga Olteanu Matei a încetat din viață miercuri dimineaţă la vârsta de 87 de ani. Îndrăgita actriţă va fi înmormântată duminică în cavoul familiei din cimitirul „Eternitatea” din Piatra Neamț, unde îşi duce somnul de veci şi soţul ei, medicul Ion Matei.

Citeşte şi: Florin Piersic, mesaj pentru Draga Olteanu Matei: „Ne-ai părăsit, Chiriţa mea şi poporului ăstuia trist azi”

Ana Monda, o apropiată a actriţei Draga Olteanu Matei, a declarat că sicriul cu trupul neînsufleţit va fi adus joi, 19 noiembrie, de la Iaşi şi va fi depus la Cinematograful „Mon Amour” din Piatra Neamţ, unde toţi cei care vor dori pot veni să îşi ia rămas bun.

Duminică va fi oficiată o slujbă religioasă la Biserica „Sf. Ioan Domnesc”, situată pe platoul de la Curtea Domnească. După slujba de la biserică, Draga Olteanu Matei va fi înmormântată în cavoul familie de la Cimitirul „Eternitatea”, alături de soţul ei, medicul Ion Matei.

Draga Olteanu Matei a murit în noapte de marţi spre miercuri, în jurul orei 02:11, la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași. Renumita actrița fusese internată recent în stare gravă, cu hemoragie digestivă, şi de patru zile se afla în comă indusă.

Draga Olteanu Matei a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri de televiziune.