Drăghici, PSD: Regret că liberalul Klaus Iohannis vede reducerea CAS drept o măsură electorală

Chestorul social-democrat al Camerei Deputaţilor, Mircea Drăghici, îşi exprimă regretul cu privire la faptul că preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, consideră că măsura Guvernului Ponta de a reduce CAS-ul cu cinci puncte procentuale la angajator de la 1 octombrie este 'una electorală', transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
13 iun. 2014, 08:57
Drăghici, PSD: Regret că liberalul Klaus Iohannis vede reducerea CAS drept o măsură electorală

‘Regret că preşedintele interimar al PNL Klaus Iohannis a ajuns să susţină că această măsură este una electorală. Nu ştiu câţi liberali s-ar fi aşteptat ca un guvern de stânga să lupte cu mai mult aplomb pentru a introduce o astfel de măsură de dreapta decât PNL. Este dovada că Iohannis nu are nicio legătură cu liberalismul, cu dreapta, şi că nu este decât un profitor’, afirmă Drăghici într-un comunicat de presă.

El precizează că măsura amintită a fost asumată de Guvernul Ponta, urmând ca reducerea CAS-ului să fie introdusă printr-un proiect de lege pe care Guvernul îl va trimite săptămâna viitoare Parlamentului.

‘Această măsură, care vine în sprijinul angajatorului, reducând din povara costului cu munca, dar şi a angajaţilor (pentru că se vor scoate la lumină contractele gri), a fost condiţionată de FMI de măsuri compensatorii. În acest context, Guvernul a fost nevoit să întârzie cu câteva luni aplicarea acestei decizii, pentru ca impactul bugetar să nu afecteze deficitul bugetar, deoarece premierul Ponta a refuzat să introducă, aşa cum a cerut FMI, majorări de taxe şi impozite’, susţine deputatul PSD.

Potrivit lui Drăghici, din cauza ‘opoziţiei FMI’, Guvernul a fost nevoit să decidă reducerea CAS doar în ultimul trimestru al anului în curs.

‘Deşi este un Guvern de stânga, Executivul Ponta s-a luptat pentru introducerea unei măsuri de dreapta, aşa cum era stabilit în programul de guvernare al USL. Este dovada că atunci când aplici politici publice, nu contează neapărat doctrina, ci să aplici măsurile corecte, pentru că, atunci când se adună bani la buget, atunci când şi angajatorului şi angajatului le este mai bine, efectele sunt şi de dreapta şi de stânga’, consideră social-democratul.