Dragnea: Începi să te gândeşti dacă nu cumva se face cu intenţie ca România să piardă fonduri europene

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a dezvăluit, la România TV, golul imens din bugetul ţării şi spune că ia în considerare varianta ca dezastrul economic să fie făcut cu intenţie.

10 aug. 2016, 10:17
Dragnea: Începi să te gândeşti dacă nu cumva se face cu intenţie ca România să piardă fonduri europene

„Veniturile pe anul 2016 au fost estimate de Guvern la 131 de miliarde de lei, iar pe semestrul 1 au realizat 108 miliarde de lei. Pana la in final de an vor realiza pana in 122 de miliarde de lei. Asta inseama ca veniturile nerealizate se poate duce la 15 miliarde de lei, foarte mult. Principalul motiv pentru care au ajuns in situatia asta este atragerea in Romania de fonduri europene 0. In sase luni au un minus de 3,5 miliarde de lei fata de aceeasi perioada a anului trecut. Si in a doua a parte a anului este posibil ca aceasta pierdere sa depaseasca 10 miliarde de lei”, a declarat Liviu Dragnea, la România TV

Seful PSD a precizat ca se gandeste daca nu cumva „se face cu intentie ca Romania sa piarda fonduri europene”.

„Initial am crezut ca este vorba de incompetenta. Unii poate ca au zis ca este nevoie de ceva timp sa inteleaga, cu toate ca vorbim de specialisti. Incep sa ma gandesc ca nu este vorba doar de incompetenta. Incepi sa te gandesti serios daca nu cumva se face cu intentie ca Romania sa piarda fonduri europene. Te gandesti ca sunt alte interese, nu romanesti„, a adaugat Liviu Dragnea.

După ce PSD l-a atacat pe ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, și guvernul de tehnocrați pe tema absorbției mici a fondurilor europene, a venit şi rândul comisarului european Corina Crețu să avertizeze că România nu a atras niciun ban în exercițiul bugetar 2014-2020. Aceasta a spus că este îngrijorată de „startul lent” în implementarea proiectelor pentru perioada 2014-2020, precizând că România are o rată de absorbţie de 0% a fondurilor europene din acest exerciţiu bugetar.