Dragnea, despre motivele lui Iohannis de respingere a celor trei miniştri: Argumente proaste, bătaie de joc

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat joi că argumentele lui Klaus Iohannis legate de respingerea celor trei propuneri de miniştri reprezintă o "bătaie de joc".

RomaniaTV.net
16 mai 2019, 13:12
Dragnea, despre motivele lui Iohannis de respingere a celor trei miniştri: Argumente proaste, bătaie de joc

„Argumente proaste, bătaie de joc”, a comentat Liviu Dragnea motivele şefului statului de respingere a numirii ca miniştri a lui Eugen Nicolicea la Justiţie, Liviu-Tit Brăiloiu la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi a Oanei Florea la Fonduri Europene.

În opinia sa, Iohannis „este disperat şi el şi slugile lui, pentru faptul că România creşte”.

„România, au arătat-o datele oficiale şi interne şi datele Eurostat, creştere de 5%, 5,1%, a doua din UE. Sigur că sunt nervoşi. Aduceţi-vă aminte cum spuneau cei de la Consiliul Fiscal că o să avem o creştere sub 4%, Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional, agenţii de rating – 3 şi ceva la sută, Comisia Europeană – 3,3%, doamna nu mai ştiu cum o cheamă, ministru de Finanţe din Guvernul Cioloş, spunea 3,5%, nişte oameni care habar n-au de economie şi care doar sunt dispuşi să mintă, să spună că va fi rău”, a menţionat Dragnea, aflat într-o vizită în judeţul Dolj.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, premierului Viorica Dăncilă scrisorile referitoare la propunerile de numire în funcţiile de miniştri ai Justiţiei, Românilor de Pretutindeni şi Fondurilor Europene – Eugen Nicolicea, Liviu-Tit Brăiloiu, respectiv Oana Florea, în care arată că cei trei nu deţin experienţa necesară gestionării acestor domenii.

Citeşte şi: Iohannis respinge la indigo miniştrii propuşi de Dăncilă: Apreciez că persoana propusă nu deţine experienţa necesară