Iohannis respinge la indigo miniştrii propuşi de Dăncilă: Apreciez că persoana propusă nu deţine experienţa necesară

Publicat: Miercuri, 15 Mai 2019 13:09 // Actualizat: Miercuri, 15 Mai 2019 15:13 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis i-a trimis trei scrisori premierului Viorica Dăncilă, câte una pentru fiecare propunere de ministru remaniat. Textele sunt identice, iar motivul respingerii este acelaşi pentru toţi trei: şeful statului consideră că Eugen Nicolicea, Oana Florea şi Liviu Tit Brăiloiu "nu dețin experiența necesară gestionării domeniului complex" al justiţiei, al fondurilor europene, respectiv al relației cu românii de pretutindeni. Şeful statului cere noi propuneri care să respecte nu numai condiţiile legii, ci şi standarde de moralitate şi reputaţie.

Foto: presidency.ro

Administraţia Prezidenţială a publicat miercuri scrisorile prin care preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerile de remaniere guvernamentală avansate de premierul Viorica Dăncilă.

În fapt, este vorba de un text cadru, în care preşedintele a înlocuit doar numele celor vizaţi, în rest, formularea, motivarea respingerii fiind identice.

"Față de documentația transmisă, analizând îndeplinirea condițiilor legale, precum și a criteriilor referitoare la corespunderea pentru funcție a candidatului propus, statuate prin jurisprudența instanței constituționale, apreciez că persoana propusă nu deține experiența necesară gestionării domeniului complex al relației cu românii de pretutindeni", se arată în scrisorile semnate de Klaus Iohannis.

În text, preşedintele mai cere ca premierul să vină cu alte propuneri, care să respecte nu numai condiţiile legii, ci şi condiţiile de moralitate şi reputaţie neştirbită.

"Prin urmare, în conformitate cu dispozițiile art. 85 alin. (2) din Constituție și ținând seama de jurisprudența Curții Constituționale urmează să înaintați o altă propunere pentru funcția de ministru pentru românii de pretutindeni care, pe lângă respectarea condițiilor prevăzute de lege, în mod necesar, ar trebui să răspundă și cerințelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experiența în materie, instruirea și aptitudinile pentru funcția în domeniu, reputația neștirbită și moralitatea", a scris preşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că a trimis în scris motivele pentru care a refuzat remanierea Guvernului Dăncilă. Şeful statului a atacat din nou PSD şi a spus că lucrurile în democraţie se schimbă prin vot, încheind prin a chema românii la vot pe 26 mai.

Textul scrisorilor semnate de Klaus Iohannis, publicate de Administraţia Prezidenţială:

 

Doamnei Vasilica-Viorica Dăncilă,

Prim - ministrul României

Stimată doamnă Prim - ministru,

Prin adresa nr. 5/2545 din data de 18 aprilie 2019, ce înlocuiește cererea înaintată în data de 17 aprilie 2019, ați propus numirea domnului Eugen Nicolicea în funcția de ministru al justiției, ca urmare a propunerii de constatare a vacanței funcției prin demisia domnului Tudorel Toader.

Față de documentația transmisă, analizând îndeplinirea condițiilor legale, precum și a criteriilor referitoare la corespunderea pentru funcție a candidatului propus, statuate prin jurisprudența instanței constituționale, apreciez că persoana propusă nu deține experiența necesară gestionării domeniului complex al justiției.

În consecință, am decis să resping propunerea de numire în funcția de ministru al justiției a domnului Eugen Nicolicea.

Prin urmare, în conformitate cu dispozițiile art. 85 alin. (2) din Constituție și ținând seama de jurisprudența Curții Constituționale urmează să înaintați o altă propunere pentru funcția de ministru al justiției care, pe lângă respectarea condițiilor prevăzute de lege, în mod necesar, ar trebui să răspundă și cerințelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experiența în materie, instruirea și aptitudinile pentru funcția în domeniu, reputația neștirbită și moralitatea. 

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

Klaus – Werner Iohannis

 


 

Doamnei Vasilica-Viorica Dăncilă,

Prim - ministrul României

Stimată doamnă Prim - ministru,

Prin adresa nr. 5/2511 din data de 17 aprilie 2019 ați propus numirea domnului Tit-Liviu Brăiloiu în funcția de ministru pentru românii de pretutindeni, ca urmare a propunerii de constatare a vacanței funcției prin demisia doamnei Natalia-Elena Intotero.

Față de documentația transmisă, analizând îndeplinirea condițiilor legale, precum și a criteriilor referitoare la corespunderea pentru funcție a candidatului propus, statuate prin jurisprudența instanței constituționale, apreciez că persoana propusă nu deține experiența necesară gestionării domeniului complex al relației cu românii de pretutindeni.

În consecință, am decis să resping propunerea de numire în funcția de ministru pentru românii de pretutindeni a domnului Tit-Liviu Brăiloiu.

Prin urmare, în conformitate cu dispozițiile art. 85 alin. (2) din Constituție și ținând seama de jurisprudența Curții Constituționale urmează să înaintați o altă propunere pentru funcția de ministru pentru românii de pretutindeni care, pe lângă respectarea condițiilor prevăzute de lege, în mod necesar, ar trebui să răspundă și cerințelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experiența în materie, instruirea și aptitudinile pentru funcția în domeniu, reputația neștirbită și moralitatea.

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

Klaus – Werner Iohannis

 


 

Doamnei Vasilica-Viorica Dăncilă,

Prim - ministrul României

Stimată doamnă Prim - ministru,

Prin adresa nr. 5/2500 din data de 17 aprilie 2019 ați propus numirea doamnei Oana-Consuela Florea în funcția de ministru al fondurilor europene, ca urmare a propunerii de constatare a vacanței funcției prin demisia doamnei Rovana Plumb.

Față de documentația transmisă, analizând îndeplinirea condițiilor legale, precum și a criteriilor referitoare la corespunderea pentru funcție a candidatului propus, statuate prin jurisprudența instanței constituționale, apreciez că persoana propusă nu deține experiența necesară gestionării domeniului complex al fondurilor europene.

În consecință, am decis să resping propunerea de numire în funcția de ministru al fondurilor europene a doamnei Oana-Consuela Florea.

Prin urmare, în conformitate cu dispozițiile art. 85 alin. (2) din Constituție și ținând seama de jurisprudența Curții Constituționale urmează să înaintați o altă propunere pentru funcția de ministru al fondurilor europene care, pe lângă respectarea condițiilor prevăzute de lege, în mod necesar, ar trebui să răspundă și cerințelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experiența în materie, instruirea și aptitudinile pentru funcția în domeniu, reputația neștirbită și moralitatea.

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

Klaus – Werner Iohannis

______

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că a trimis în scris motivele pentru care a refuzat remanierea guvernamentală şi a lansat un nou atac la adresa PSD, acuzând guvernarea că se ocupă doar de protejarea lui Liviu Dragnea împotriva justiţiei, nu de binele românilor.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre remanierea guvernamentală: Astăzi le-am dat PSD-iştilor refuzul meu în scris

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 mai 08:22
Răspunde | Votează email 0 email
romanul
Infractorul asta, hotul de case isi bate joc de poporul roman! Asta-i bascalie curata! Un nemernic care nu marita, atit el cat si partidul lui de mafioti pedelisti, votat! Locul astora, si va veni si timpul lui, este la puscarie!
15 mai 14:46
Răspunde | Votează email 0 email
STELA
EL , NICI DUPA 5 ANI NU ARE EXPERIENTA PENTRU A FI PRESEDINTE . SI MAI VREA UN MANDAT ?
1
EUR
4.7800
RON
18 Feb
noapte 4 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H