Dragnea, despre o posibilă cerere de rejudecare a dosarului Referendumul: Nu cred că o s-o fac. Îmi mai dă cineva înapoi anii pierduţi?

Liviu Dragnea a declarat miercuri că nu ştie dacă va cere repunerea pe rol a dosarului “Referendumul” şi nici nu crede că o va face, întrebându-se cine îi mai dă lui înapoi anii pierduţi în procese şi tot ceea ce a pierdut de pe urma lor.

RomaniaTV.net
18 apr. 2018, 17:02
Dragnea, despre o posibilă cerere de rejudecare a dosarului Referendumul: Nu cred că o s-o fac. Îmi mai dă cineva înapoi anii pierduţi?

Referitor la o prevedere propusă pentru schimbarea Codurilor penale şi care i-ar da dreptul să ceară rejudecarea dosarului în care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, Dragnea a spus că nu ştie dacă va solicita acest lucru

“Şi acum cred că pot să fac lucrul ăsta. Nu cred că o să îl fac. Mi-a trimis cineva un mesaj înainte să ajung încoace (la Argeş – n.r.) şi mi-a spus că asta este o prevedere făcută pentru mine. Eu vreau să vă spun ceva foarte sincer şi foarte deschis: noi nu putem să stăm în continuare în aceată situaţie în care să ajungem să nu mai luăm în considerare nici deciziile CEDO. Este vorba despre o decizie CEDO foarte clară, în care a dat dreptate unui cetăţean şi, de asemenea, le aduc aminte tuturor că toate deciziile CEDO sunt obligatorii şi pentru România”, a susţinut Liviu Dragnea.

De asemenea, el se întreabă cine îi va da lui înapoi anii pierduţi în procese, spunând că nici oamenii care au votat pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu nu au primit nimic.

“Nu ştiu dacă voi face cerere. Îmi mai dă cineva mie înapoi anii pierduţi în aceste procese? Îmi mai dă cineva înapoi ceea ce am pierdut din cauza acestui proces politic? Nu!. Aşa cum nici celor 7,4 milioane de români care i-au spus lui Băsescu să plece nu le-a mai dat nimeni nimic, aşa că nici mie nu o să îmi dea, deci, nu mă interesează acest articol (propus în modificarea Codurilor penale – n.r.)”, a explicat liderul social-democraţilor.

Proiectul de modificare a Codului de Procedură Penală – depus miercuri la Parlament şi care va fi discutat începând de joi de comisia specială prevede că poate fi cerută rejudecarea unei cauze atunci când hotărârea de condamnare nu este semnată de judecătorul care a participat la soluţionarea cauzei respective. În baza unei situaţii similare, Dragnea a atacat la ICCJ decizia de condamnare în dosarul Referendumul.