Dragnea, despre sondajul IMAS prezentat de USR: Opoziţia creşte ca Greuceanu. Cred că avem undeva la 8-9% şi PNL se duce spre 60%

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a comentat joi ironic sondajul IMAS publicat de USR, potrivit căruia PNL a depăşit PSD, afirmând că opoziţia “creşte ca Greuceanu”, iar PSD are undeva între 8-9% şi PNL spre 60%.

RomaniaTV.net
08 mart. 2018, 15:27
Dragnea, despre sondajul IMAS prezentat de USR: Opoziţia creşte ca Greuceanu. Cred că avem undeva la 8-9% şi PNL se duce spre 60%

„Eu, după părerea mea, cred că PSD este sub 10% şi PNL are 51%. Creşte ca Greuceanu. Una peste alta aşa, la două zile apare un sondaj înainte de Congres. Ne-am prăbuşit. Cred că avem undeva 8-9% şi PNL se duce spre 60%”, a spus Liviu Dragnea.

El spune că astfel de sondaje au apărut şi în 2016, dar tot PSD a câştigat alegerile.

„Da, aşa este. Era şi în 2016, aşa ni se spunea şi atunci şi că PSD este praf, şi uite că am câştigat alegerile în 2016”, potrivit lui Liviu Dragnea.

Întrebat dacă protestele din ultimul an au afectat PSD în sondaje, liderul PSD a replicat: “Se poate să fi fost afectat, dar, până la urmă, la sfârşitul mandatului se vor judeca obiectivele atinse sau neatinse din programul de guvernare”.

Preşedintele USR, Dan Barna, a prezentat joi, într-o conferinţe de presă, un sondaj realizat de IMAS în care PNL are 29,4%, iar PSD 28,6%. De asemenea, USR este în creştere şi a ajuns la 11,2%, urmat de ALDE cu aproximativ 10%. Barna spune că sondajul arată faptul că „Liviu Dragnea şi PSD sunt o carte necâştigătoare”.

„USR a contractat sistemul ROmnibus al IMAS, prin care lunar se fac anchete şi analize sociologice, şi putem să vă spunem rezultatele la nivelul lunii februarie. Aceste rezultate sunt pe site-ul USR detaliate, dar sunt câteva concluzii interesante după ce timp de un an de zile România a aşteptat cu năframa la geam binele pe care le-a promis PSD-ul în campania electorală şi a primit, în schimb, demonstraţii publice şi încercarea de siluire a justiţiei. Această dezamăgire inevitabilă începe să apară în sondaje. La nivelul lunii februarie, conform sondajului IMAS, PSD a scăzut la 28,6%, PNL este 29,4%, iar USR este la 11,2%”, a spus Dan Barna.

Citeşte şi: Sondaj IMAS, la comanda USR: PNL a depăşit PSD