Dragnea, după ce Iordache a sesizat CCR pe tema completurilor speciale ale ÎCCJ: Cu ce mă avantajează pe mine? Îmi dă ani de viaţă

Liviu Dragnea a vorbit, luni, despre sesizarea depusă de Florin Iordache, locţiitorul lui în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, la Curtea Constituţională pentru un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe tema completurilor specializate. "Cu ce mă avantajează pe mine? Îmi dă ani din viață? Îmi mai da cineva viata dupa ce am fost condamnat politic?", a spus Liviu Dragnea, la Parlament. 

RomaniaTV.net
25 mart. 2019, 13:38
Dragnea, după ce Iordache a sesizat CCR pe tema completurilor speciale ale ÎCCJ: Cu ce mă avantajează pe mine? Îmi dă ani de viaţă

„Am vorbit cu Florin Iordache astăzi, înainte de CEx. M-a informat că a luat această decizie vineri. Mi-a spus că în opinia lui este un conflict juridic de natură constituțională și că acolo era oligatoriu să existe completuri specializate de trei. Nu am vorbit în detaliu”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă este o concindenţă faptul că Florin Iordache a sesizat CCR pe tema completurilor speciale ale ÎCCJ, după ce acelaşi lucru a fost cerut şi de avocaţii săi la ultimul termen în procesul privind angajarile fictive la Dircţia de Asistenţă socială Teleroman, dosar care i-a adus liderului PSD, în primă instanţă, o condamnare la 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare, Liviu Dragnea a răspuns ironic: „Este o coincidență și faptul că respir același aer cu mulți oameni”.

„Văd că abordarea este foarte interesanta. Sigur, nu este o comparatie fortata, dar dacă cineva incalca o lege, problema se pune la ala care sesizeaza. Ar trebnui sa ne punem intrebari serioase despre cum a functionat instituţia. Văd că și acum CCR a găsit nereguli. Este exagerat ca un român să aibă dreptul la un proces corect? Cu ce mă avantajează pe mine? Îmi dă ani din viață? Îmi dă cineva înapoi viața pe care mi-au luat-o acești indivizi? Îmi mai da cineva viata dupa ce am fost condamnat politic? Cu ce ma avantajeaza daca depun contestatie in anulare. Miza mea nu mai e premierul României, e programul de guvernare. Sunt chestiuni foarte grave. Sunteți tineri, nu vă doresc să aveți parte de așa ceva, Gândiți-vă la cei care au stat în pușcările din ambițiile lui Coldea sau Kovesi.  (…) Cu ce să mă ajute completele de trei?”, a declarat Liviu Dragnea.

Florin Iordache, cel care îl înlocuieşte în această perioadă pe Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a sesizat Curtea Constituţională pentru un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe tema completurilor specializate. Dacă CCR va da o decizie favorabilă este posibil ca toate deciziile date de ÎCCJ în ultimii 15 ani să fie anulate.